Hon spelar Ronja Rövardotter i nya tolkningen

Ronja Rövardotter tillhör en av Astrid Lindgrens mest uppskattade historier. En nytolkning på gång – nu vet vi vem som spelar huvudrollen som Ronja.

4000 provspelningar runtom i landet krävdes för att hitta rätt. Men nu står det alltså klart att barnskådespelaren Kerstin Linden får den eftertraktade rollen som Ronja Rövardotter i Viaplays nytolkning av Astrid Lindgrens sista roman.

– Det känns så himla kul att få göra min tolkning av rollen som Ronja Rövardotter. Även om boken och filmen om Ronja kom innan jag var född så har jag ändå läst och sett den flera gånger – och jag älskar verkligen berättelsen. Ronja är en tuff och smart tjej med mycket skinn på näsan, säger Kerstin Linden.

Kerstin Linden i rollen som Ronja Rövardotter.

I övriga roller ser vi bland annat Jack Bergenholtz Henriksson som Birk Borkason, sen får vi se allt från Sverrir Gudnason till Christopher Wagelin som föräldrar i de båda rövarfamiljerna.

Jack Bergenholtz Henriksson som Birk Borkason tillsammans med Kerstin Linden.

Den svenskspråkiga serien i tolv avsnitt, uppdelad på två säsonger, är skriven av Bron-skaparen Hans Rosenfeldt. Det finns ännu inget premiärdatum spikat.