tv.nu listar höstens hetaste seriepremiärer

Sommaren är så gott som över. Folk återvänder till sina jobb efter semestern och livets rutiner sätts i rullning igen. Även film- och serievärlden går upp i tempo nu efter sommarlunken och vi har ett stort antal efterlängtade serier på gång närmsta månaderna. Vi listar det vi ser fram emot mest.

Industry – 1 augusti

Industry utspelar sig i den internationella finansvärlden och följer en grupp unga akademiker som tävlar om ett begränsat antal permanenta positioner på en investeringsbank i London. Men gränserna mellan kollegor, vänner, älskare och fiender blir lätt suddiga. I början av augusti hade den andra säsongen premiär, så redan nu finns ett par avsnitt att streama här.

TILL SERIEN

House of the Dragon – 22 augusti

Oj, House of the Dragon är en premiär många ser fram emot. Serien är en s.k. prequel till den omåttligt populära Game of Thrones, vilket innebär att den utspelar sig före händelserna i originalserien. Mer specifikt 200 år tidigare, där tittaren får följa släkten Targaryens framfart. Ett givet val för en seriefantast.

The Lord of the Rings: The Rings of Power – 2 september

Att den kultförklarade Lord of the Rings skulle bli tv-serie stod klart redan 2017, vilket vi skrev om här. Dessutom stod det tidigt klart att serien blir den dyraste någonsin, där första säsongen landar på hisnande 465 miljoner dollar. Nu, fem år senare, är det äntligen dags för premiär. 2 september!

Rick & Morty – 4 september

I den skruvade animerade sci fi-serien följer vi en cynisk och alkoholiserad vetenskapsman vid namn Rick och hans timida barnbarn Morty på ett intergalaktiskt äventyr. Serien har seglat upp och blivit en av de mest populära animerade vuxenserierna på senare år. Den 4 september är det premiär för den femte säsongen, så spänn fast er och förbered er på fler skruvade äventyr.

TILL SERIEN

Cobra Kai – 9 september

Cobra Kai är en nostalgisk tripp till det ljuva 80-talet som passar perfekt när du vill se något lättsamt. Baserad på kultfilmerna Karate Kid, får vi återigen se både William Zabka och Ralph Macchio dyka upp igen i vuxen ålder. De två ärkerivalerna är visserligen vuxna nu, men rivaliteten sitter fortfarande i. Femte säsongen har premiär den 9 september.

TILL SERIEN

The Handmaid’s Tale – 14 september

För er som inte hunnit se säsong fyra av det dystopiska dramat The Handmaid’s Tale får sluta läsa här. För femte säsongen, som har premiär 14 september, tar vid där förra slutade. Mordet på kommendör Waterford får konsekvenser, samtidigt som June kämpar för att få tillbaka sin identitet och sitt mål.

TILL SERIEN

Tunna Blå Linjen – 18 september

I början av 2020 hade SVT:s nya kriminaldrama Tunna blå linjen premiär och blev en av årets mest omtalade – och slog tittarrekord. Serien utspelar sig i Malmö och följer en grupp poliser i deras slitiga arbetsdagar, där det visar sig att det inte alltid är lätt att hålla isär privatliv och jobb. Serien ger en mörk men samtidigt nyanserad bild av polisyrket. 18 september får vi se den uppföljande andra säsongen.

TILL SERIEN

Snabba Cash – 22 september

Med Evin Ahmad i huvudrollen återvände Snabba Cash till Netflix under 2021. Den nya versionen utspelar sig tio år efter händelserna i originalfilmerna. Sedan sist har den undre världen blivit allt mer skoningslös och kaotisk. Den 22 september så får vi se uppföljande säsongen, där klimatet på gatan är mer brutal än någonsin.

TILL SERIEN

The White Lotus Sicily – Oktober månad

Samhällsatiriska The White Lotus blev en av fjolårets stora snackisar – och det är inte svårt att förstå varför. Serien utspelar sig på en lyxig resort på Hawaii, där tittaren får följa några olika rika (och väldigt jobbiga) amerikaner på semester. Det skaver, är obekvämt och stressigt mest hela tiden. I höst återvänder serien, men den här gången beger sig resesällskapet till Sicilien i Italien.

TILL SERIEN

The Midnight Club – 7 oktober

Regissören Mike Flanagan har på senare år gjort sig ett namn som en av de främsta skräckregissörerna. Med The Haunting of Hill House och Midnight Mass har publiken höga förväntningar på hans nästa projekt – The Midnight Club. Skräckserien kretsar kring en grupp dödligt sjuka patienter på ett sjukhus som varje kväll samlas för att berätta skräckhistorier för varandra. Premiär 7 oktober.

Yellowstone – 13 november

Nästan 30 år efter filmsuccén Dansar med Vargar tar Oscarsvinnaren Kevin Costner åter på sig cowboyhatten, men nu i ett samtidsdrama som liknats vid en modern blandning av Dallas och Sopranos. Serien utspelar sig i natursköna Montana och följer den mäktiga ranchägarfamiljen Dutton och deras kamp för att behålla kontrollen över sitt land och sina tillgångar. Den femte säsongen har premiär den 13 november.

TILL SERIEN

Young Royals – November månad

Det svenska överklassdramat Young Royals  utspelar sig på den fiktiva internatskolan Hillerska, där Huvudpersonen – Prins Wilhelm – tvingas gå. Men det ska visa sig att det inte blir det lättaste när man vill följa sitt hjärta. Serien blev kritikerrosad under sin första säsong och alla ni där ute väntar på nya avsnitt: håll ut. För i november har Netflix annonserat att vi får se mer av skolan, prinsen och dramat Young Royals.

TILL SERIEN

The Crown – November månad

Det kritikerrosade dramat The Crown har följt det brittiska kungahuset – med Drottning Elizabeth i spetsen – genom 1900-talets stora händelser. I säsong fem så får vi ta del av Prinsessan Dianas uppbrott med Prins Charles och även hennes tragiska död 1997. Så förväntningarna är höga på de kommande avsnitten, som ska ha premiär någon gång under november månad.

TILL SERIEN