Inspelningsstart för SVT:s nya serie ”Försvunna människor”

Nu har inspelningen av SVT:s nya spänningsserie startat.

SVT:s kommande serie går under titeln Försvunna människor och är en nervkittlande historia i sex avsnitt om en vanlig lastbilschaufför och familjefar i en liten småstad, som begår ett ödesdigert misstag.

En vibrerande het sommardag rullar Erwin med sin tankbil över Öresundsbron och in i Sverige, som han gjort så många gånger förr. Men det som ser ut som en rutinkörning är en nervös färd för honom. I tanken smugglar han åtta syriska flyktingar. Erwin gör det för att han vill hjälpa dem. Hans chef Lunt gör det för pengarna, för att rädda sitt åkeri. Gravida Mouna är en av flyktingarna. När hon och en febersjuk pojke inte klarar av den kvava luften i tanken, gömmer Erwin dem baktill i förarhytten. Plötsligt ser han en poliskontroll framför sig på vägen. Erwin har hamnat vid en punkt där hans liv kommer att ta en dramatisk vändning.

Så beskriver SVT själva sin serie som nu har börjat spelas in.  I rollerna ser vi bland annat Peter Viitanen (Vår tid är nu), Sandra Stojiljkovic (Tunna blå linjen) och Ville Virtanen.

Tova Magnusson, regissör:
– Försvunna människor är en historia med så hög densitet att jag hade svårt att resa mig ur soffan efter att ha sträckläst manusen. Det handlar bland annat om vad människor kan vara kapabla till för att rädda sig själva och vad som händer när man fullständigt sviker sin moraliska kompass.

Försvunna människor har beräknad premiär under 2022.