Kungens liv skildras i ny serie

Det brittiska kostymdramat The Crown skildrar Drottning Elizabeth II:s liv. Serien tillhör en av Netflix mest framgångsrika någonsin. Nu planeras det för en liknande serie om den svenska kungen.

I ett samarbete mellan TV4, C More och produktionsbolaget Filmlance utvecklas just nu en berättelse om den svenska Kungen, Carl XVI Gustaf, hans uppväxt och resa från tronarvinge till livet som kung. Själva serien skrivs av manusförfattaren Åsa Lantz, som bland annat skrivit Det mest förbjudna och Selma.

Andra kungar och drottningar sägs ha påverkat världshändelserna, säger Åsa Lantz. Vår kungs historia är en annan. Mindre storslagen och känd men minst lika dramatisk och fascinerande. Och, för många av oss, helt okänd.

Dramaserien är tänkt att spelas in som sex avsnitt per säsong.

– Vi är väldigt glada att få del av skapandet av en serie om vår svenska kung och monarki – och om Sverige. Vi vill göra ett starkt engagerande modernt drama av hög kvalité -för en stor publik, säger Hanne Palmquist, VD Filmlance.

Om du är på humör för kostymdrama men inte orkar vänta ända till premiären av den kommande kungaserien så har vi gjort en lista med våra kostymdrama-favoriter här.