Maria Montazami och ”Soldoktorn” i nytt överlevnadsprogram

Robinson 2.0. Så skulle man kunna beskriva Discovery+ kommande överlevnadsprogram, där åtta kändisar ska överleva 14 dagar på en öde ö. 

Helt isolerade från omvärlden och utan tillgång till mat, vatten eller andra förnödenheter ska åtta utvalda kändisar genomgå sitt livs största utmaning. Överlevnadsexperimentet är Discovery+ nästa storslagna underhållningsprogram och baserad på succéformatet The Island with Bear Grylls.

De utvalda deltagarna är Maria Montazami, Lisa Ajax, Thomas Wassberg, Klas Eriksson, Magdalena Graaf, Danyel Couet, Mikael “Soldoktorn” Sandström och Alexandra Zazzi.

– När jag fick frågan om att överleva på en öde ö med endast de kläder jag stod i tänkte jag direkt: “Wow! Robinson på riktigt!” Jag älskar utmaningar och känner mig otroligt taggad inför ett äkta äventyr, utan skyddsnät. Med endast min mentala styrka och erfarenhet i bagaget. Detta är verkligen på riktigt! säger Alexandra Zazzi i ett pressmeddelande.

På en underskön ö utanför Panama i Stilla havet ska åtta folkkära, kända svenskar ingå ett unikt experiment. Tillsammans skriver de svensk tv-historia när de blir de första någonsin i ett svenskt tv-program att leva på en öde ö i 14 dygn. De är helt isolerade från omvärlden och omgärdade av naturens mäktiga krafter. De har ingen mat, vatten eller andra förnödenheter till sin hjälp, utan måste söka föda på egen hand.

Helt på egen hand och utan sina vanliga vardagliga bekvämligheter ska de handskas med hunger, vilda djur och utmaningen att leva tillsammans med andra, under extrema omständigheter. Kommer de klara av att genomföra äventyret från start till mål?

– Det känns som ett intressant äventyr utan tävlingsmoment eller utslagningar, och där det i stället helt enkelt gäller att vara en grupp, att överleva och att lösa mat och vatten utan givna förutsättningar. Det känns väldigt spännande, säger Thomas Wassberg.

Programmet spelas in och produceras av Meter för sändning på discovery+ och Kanal 5.