10 filmer hela familjen kan streama tillsammans

När en dag på stranden är avslutad och middagen avnjuten i kvällssolen. Vad passar då bättre än att samla familjen i tv-soffan och avnjuta någon trevlig film för att runda av en härlig dag? Vi har slängt ihop en salig blandning av både klassiker och filmer som passar hela familjen. Samtliga kan ni streama via vår streamingguide – precis som vanligt.

Släkten är värst

I komedin Släkten är värst från 2000 står relationen svärson-svärfar i fokus. Den manliga sjuksköterskan Greg blir förälskad i Pam. Men relationen blir svår att hantera när det visar sig att Pams pappa inte bara är fd. CIA-agent, han har dessutom svårt att acceptera Greg som sin svärson. Pappans nästintill sjukliga kontrollbehov gör att Greg klantar sig gång på gång, och deras relation blir än mer ansträngd.

TILL FILMEN

Min första kärlek

Gabe och Rosemary är 11 respektive 10 år och har varit vänner hela livet. Men när de börjar på samma karatekurs så händer det något – det uppstår någonting mellan dem. Är det kärlek? Gabe vet inte riktigt, eftersom han aldrig varit kär tidigare.

TILL FILMEN

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

Jakes farfar lämnar ledtrådar till ett mysterium; ledtrådarna leder den unga pojken Jake till en mystisk plats – en plats mer känd som Miss Peregrines hem för besynnerliga barnEn plats där barn med särskilda gåvor bor under Miss Peregrines beskydd. Men Jake inser snabbt att det finns många och mäktiga fiender som vill barnen illa.

TILL FILMEN

E.T

En vilsen utomjording, tre miljoner ljusår hemifrån, blir upphittad av en tioårig pojke som tar med honom hem. Båda deras liv förändras i grunden och deras relation mynnar ut i ett odödligt äventyr med villkorslös vänskap i centrum.

TILL FILMEN

Kalle & Chokladfabriken

Unga Kalle lever ett knapert liv tillsammans med sina föräldrar i en liten stuga. En dag vinner han en tävling som leder till att han får besöka den excentriske Willy Wonkas fantastiska och gigantiska chokladfabrik. Det visar sig bli ett  äventyr Kalle inte ens vågade drömma om.

TILL FILMEN

Djungelboken (2016)

En klassisk berättelse i ny filmatisering där man följer den föräldralöse pojken Mowgli som växer upp i Indiens djungel. Han blir uppfostrad av ett gäng varjar och blir vän med björnen Baloo och pantern Bagheera.

TILL FILMEN

Den oändliga historien

Bastian är mobbad, hans mamma har gått bort och pappan är deprimerad, nästintill katatonisk. När Bastian lägger händerna på boken Den oändliga historien så flyr han verkligheten och in i fantasins land: Fantásien – ett land fyllt av magiska varelser och hisnande äventyr.

TILL FILMEN

Dum & Dummare

Den här odödliga komedin från 1994 med Jim Carrey och Jeff Daniels har genom åren gått och blivit en klassiker. Två lågintelligenta men varmhjärtade snubbar ger sig ut på äventyr för att hitta en förlorad kärlek och för att återlämna en upphittad portfölj med okänt innehåll. Allt som kan gå fel går fel. Filmen är uppskruvad, skrattframkallande och överdriven på ett bra sätt. Varning för klassisk pappahumor.

TILL FILMEN

Forrest Gump

Odödlig klassiker från 1994. Vi får följa den mindre intelligenta men väldigt godhjärtade Forrest Gump (Tom Hanks) liv under tre decennier. Även om hans IQ inte är särskilt högt så kompenserar han det med ett stort hjärta. Han lyckas med att bli krigshjälte i Vietnam, toppidrottare och affärsman.

TILL FILMEN

Indiana Jones – Jakten på den försvunna skatten

Äventyraren Indiana Jones får i uppdrag att finna den sägenomspunna arken, med resterna av stentavlorna med de tio budorden. Hitler har skickat sina hejdukar efter skatten och det blir en våldsam kapplöpning efter arken.

TILL FILMEN

Letar ni efter fler filmer hittar ni det i vår streamingguide.