Olof Palme – dokumentärerna och filmerna du inte får missa

Mordet på Olof Palme 1986 skakade om, inte bara Sverige, utan hela världen. Utredningen har under sina 34 år undersökt många olika spår och blivit en av världens största. I veckan hände det sensationella: Palmegruppen hade presskonferens där deras slutgiltiga teori kring mordet lades fram. Vissa blev nöjda med svaret, andra inte. Men mitt i allt är det lätt att glömma bort att Olof Palme var mer än bara ett mordoffer: han var en idealist, en internationell toppolitiker och en man som stod på folkets sida. Vi har samlat allt material om Palme som går att streama just nu.

Palme – sista timmarna

Här skildras de sista timmarna före och efter mordet på Olof Palme. Den visar också hur Palmes död påverkade samhällsdebatten och synen på säkerhet och öppenhet mellan medborgare och folkvalda. Mordet på Palme skakade inte bara om en hel nation, det förändrade för alltid den svenska självbilden.

Palme, Träsket och mordrättegångarna

Det här är dokumentärserien som kommer att skaka om bilden av Palmemordet och sätta nytt ljus på polisens Palmeutredning. I Palme, Träsket och mordrättegångarna avslöjas bland annat att bevisning mot Christer Pettersson har förfalskats av polisen.

Veckans Brott: Palmespecial

I Veckans Brott-specialaren med André Pops i spetsen så läggs allt fokus på Palmemordet och den stundande upplösningen. Efter 34 år närmar sig nu den rekordstora utredningen ett slut. På onsdag håller Palmegruppen presskonferens och presenterar bevis, sin teori och eventuellt meddelar om åtal kommer väckas.

Olof Palme intervjuas

Socialdemokratiska partiets ordförande Olof Palme intervjuas av Ingemar Odlander och Åke Ortmark år 1970.

Palme

Den 28 februari 1986 sköts statsminister Olof Palme ihjäl på öppen gata i Stockholm. Filmen om Palme berättar om en människa, en politiker och hans tid. Om en man som var älskad och hatad och som förändrade historien.

Vem kan göra ett land bättre?

En borgerlig eller socialdemokratisk regering? Debatt mellan statsminister Olof Palme (S) och Centerledaren Thorbjörn Fälldin i Scandinavium, Göteborg den 1 september 1976. Medverkande: Olof Palme och Thorbjörn Fälldin.

Letar ni efter någonting annat? Ta en titt i vår streamingguide här.