Netflix Palme-serie ”Den osannolika mördaren” – se trailer och premiärdatum

Palmemordet tillhör en av de större kollektiva sorgerna i Sverige. Ett mord som gäckat både polis och det svenska folket över flera decennier. Snart är det premiär för Netflix dramatisering av händelserna.

Under förra årets uppmärksammade presskonferensen höll Sverige andan. Palmegruppen skulle presentera Palmes mördare. Den rekordlånga utredningen skulle läggas ned, Palmegruppen skulle upplösas efter 34 år och svenska folket skulle få det bokslut som man längtat efter. Gärningsmannen namn var Stig Engström.

Den amerikanska streamingjätten Netflix väljer nu att dramatisera händelserna kring mordet i Den osannolika mördaren, där Robert Gustafsson får huvudrollen som Stig Engström, med premiär senare i år.

Företaget själva beskriver serien såhär:

Statsminister Olof Palme skjuten på öppen gata. Och en polisutredning som gick i sank. Vad hände egentligen den där natten i Stockholm? Och vem var Stig Engström, personen som utpekades som gärningsmannen?
Den svenska dramaserien är en fiktiv tolkning av hur Stig Engström, den grafiska designern som utpekades som den troliga gärningsmannen till mordet på statsminister Olof Palme, lyckades gäcka rättvisan ända fram till sin död genom en kombination av fräckhet, tur och polisens handfallenhet. Vad vet vi om Stig Engström? Och hur kunde polisen låta honom komma undan, trots att de hela tiden var honom på spåren? Mordet var illa planerat, Engström gjorde allt fel från början och nästan ingen trodde på hans lögner om vad han egentligen gjorde under den ödesdigra kvällen i Stockholm år 1986.

Serien har premiär den 5 november, så om lite drygt en månad. Se till att spara datumet i kalendern. Fram tills dess kan ni ta del av vår lista på dokumentärer och intervjuer med Olof Palme som vi sammanställde under förra året. Ni hittar den här.

Här nedan är också den officiella teasern till serien.

Tips! Se till att hjärtmarkera serien här, så skickar vi ut en pushnotis när den finns att streama.