Ny ”Beck”-film – då har ”Ett nytt liv” premiär

Svenskarnas favoritpolis är snart tillbaka med fyra nya filmer. Först ut är ”Ett nytt liv” – som nu har fått ett officiellt premiärdatum. 

Beck-film nummer 43 går under titeln Ett nytt Liv och tar vid där den senaste Beck-filmen Den förlorade sonen slutade. Tittarna lämnades då vid ett dramatiskt avslut på säsongen med Martin Beck (Peter Haber) på operationsbordet och en osäkerhet kring ifall han skulle överleva. Att Martin Beck är vid liv är tidigare bekräftat, men frågan är nu om han kommer kunna fortsätta sitt arbete på mordroteln?

Ett nytt liv börjar med att en kropp hittas flytande i vattnet i närheten av Liljeholmen. Kroppen har tillhört en 39-årig dansk medborgare med ett gediget brottsregister och medlem i en ökänd dansk knarkliga. När hans bil påträffas i närheten av en misstänkt lokal, börjar Alex och Josef bevaka den. Där dyker snart en av danskens kollegor upp. Den danska ligan har försvagats under flera år efter ett stort ingripande och då många höjdare åkte i fängelse. Kanske är svenskarna redo att ta över nu? Ska Beckgruppen få ett gängkrig på halsen? Ligans ledare sitter i svenskt fängelse och den enda han vill prata med är Steinar Hovland.

– Det blir lite som en extra julklapp till alla Beck-fans tänkte vi! Jag kan personligen inte tänka mig något bättre än att krypa upp i soffan med en sprillans ny Beckfilm den 25:e när den största julrushen lagt sig, säger Niva Westin Dahl, Exekutiv producent för Beck på C More och TV4

I den nya säsongen möter tittarna ett nytt ansikte när Valter Skarsgård introduceras som Martin Becks barnbarn Vilhelm. Till mamma Ingers förfäran går Vilhelm i sin morfars fotspår och har börjat på Polishögskolan, men Martin Beck är stolt.

Beck – ”Ett nytt liv” har premiär den 25 december.