Ny serie med Amy Deasismont i spetsen

Nu är det inte långt kvar tills den nya dramakomedin Thunder in my heart har premiär på Viaplay. Serien är skapad och skriven av Amy Deasismont (Amy Diamond), som även spelar huvudrollen. Regissör är Anders Hazelius, som tidigare regisserat avsnitt i Tunna Blå Linjen och många andra fantastiska verk. 

– Att få regissera Thunder in my heart har varit lika roligt som emotionellt och jag är otroligt stolt över att få vara en del av den här serien. Amys manus fångar livets berg- och dalbana och varje avsnitt dallrar av liv, smärta och komik. Den otroligt vassa ensemblen var en dröm att jobba med och jag skulle vilja påstå att de alla gör sin kanske bästa insats någonsin i den här serien, säger Anders Hazelius.

Serien bjuder på en hel del humor, sorg och hjärta. Vi får följa ett tajt kompisgäng som precis klivit över 20-årsstrecket tillsammans och som sätts på prov genom familjer som brister, vänskapsband som utmanas och trevande händer som ger förvånande njutning.

– Det känns jättestort att Thunder in my heart äntligen ska släppas efter snart sex års arbete. Det har varit en lång resa och det känns nästintill overkligt att vi är så nära premiär. Jag känner mig jättestolt över att ha fått jobba med ett helt team av otroligt kreativa människor som haft stor kärlek till våra karaktärer och historien. Nu ser jag jättemycket framemot att alla som vill ska få dyka in i den världen vi tillsammans har skapat, säger Amy Deasismont.

I rollerna ser vi även den kritikerrosade skådespelaren Alexander Abdallah (Snabba Cash) Gustaf Hammarsten (Sjölyckan, Midnattssol) och Helen Sjöholm (Så som i himmelen) samt Max Ulveson (Solsidan), Malin Persson (Vår tid är nu) och Benjamin Shaps.

– Det har varit superkul och intressant att få tolka min karaktär Sam. Rollen är något helt annat mot vad jag har spelat innan. När jag läste manuset första gången så var jag fast. Amy har verkligen lagt ner tid och kärlek på denna serie och jag längtar till att få se slutresultatet, säger Alexander Abdallah. 

Thunder in my heart har premiär söndag 23 maj med alla åtta avsnitt som släpps samtidigt på Viaplay. Nedan ser ni första teasern.