Nya serier i september – här är det du inte får missa

September månad är här. Strunta i att deppa över att sommaren är över och se istället det positiva med det hela, det vill säga att vi bjuds på många bra seriepremiärer närmsta veckorna. Här är det vi ser fram emot mest!

Sagan om Ringen: Maktens Ringar – 2 september

Att den kultförklarade Lord of the Rings skulle bli tv-serie stod klart redan 2017, vilket vi skrev om här. Dessutom stod det tidigt klart att serien blir den dyraste någonsin, där första säsongen landar på hisnande 465 miljoner dollar. Nu, fem år senare, är det äntligen dags för premiär. Första två avsnitten kan streamas redan nu!

TILL SERIEN

Rick & Morty – 4 september

I den skruvade animerade sci fi-serien följer vi en cynisk och alkoholiserad vetenskapsman vid namn Rick och hans timida barnbarn Morty på ett intergalaktiskt äventyr. Serien har seglat upp och blivit en av de mest populära animerade vuxenserierna på senare år. Den 4 september är det premiär för den femte säsongen, så spänn fast er och förbered er på fler skruvade äventyr.

TILL SERIEN

Cobra Kai – 9 september

Cobra Kai är en nostalgisk tripp till det ljuva 80-talet som passar perfekt när du vill se något lättsamt. Baserad på kultfilmerna Karate Kid, får vi återigen se både William Zabka och Ralph Macchio dyka upp igen i vuxen ålder. De två ärkerivalerna är visserligen vuxna nu, men rivaliteten sitter fortfarande i. Femte säsongen har premiär den 9 september.

TILL SERIEN

Yellowstone – 13 september

Nästan 30 år efter filmsuccén Dansar med Vargar tar Oscarsvinnaren Kevin Costner åter på sig cowboyhatten, men nu i ett samtidsdrama som liknats vid en modern blandning av Dallas och Sopranos. Serien utspelar sig i natursköna Montana och följer den mäktiga ranchägarfamiljen Dutton och deras kamp för att behålla kontrollen över sitt land och sina tillgångar. Den femte säsongen har premiär den 13 september.

TILL SERIEN

The Handmaid’s Tale – 15 september

För er som inte hunnit se säsong fyra av det dystopiska dramat The Handmaid’s Tale får sluta läsa här. För femte säsongen, som har premiär 14 september, tar vid där förra slutade. Mordet på kommendör Waterford får konsekvenser, samtidigt som June kämpar för att få tillbaka sin identitet och sitt mål.

TILL SERIEN

Tunna Blå Linjen – 18 september

I början av 2020 hade SVT:s nya kriminaldrama Tunna blå linjen premiär och blev en av årets mest omtalade – och slog tittarrekord. Serien utspelar sig i Malmö och följer en grupp poliser i deras slitiga arbetsdagar, där det visar sig att det inte alltid är lätt att hålla isär privatliv och jobb. Serien ger en mörk men samtidigt nyanserad bild av polisyrket. 18 september får vi se den uppföljande andra säsongen.

TILL SERIEN

Snabba Cash – 22 september

Med Evin Ahmad i huvudrollen återvände Snabba Cash till Netflix under 2021. Den nya versionen utspelar sig tio år efter händelserna i originalfilmerna. Sedan sist har den undre världen blivit allt mer skoningslös och kaotisk. Den 22 september så får vi se uppföljande säsongen, där klimatet på gatan är mer brutal än någonsin.

TILL SERIEN