Nyheterna på HBO Nordic i juni

Sommar, sommar, sommar. Långa stunder av året längtar vi dit – och nu är den äntligen här. Men även om det väntar en del utflykter i naturen, sköna dopp i sjön och sena kvällar utomhus så kommer det finnas regniga kvällar som kommer spenderas i soffan. Perfekt, tycker vi. Då finns nämligen tid för att streama HBO Nordics nyheter. Vi har listat några av våra favoriter i juni.

Unknown Soldier | premiär: 1 juni

Unknown Soldier är baserad på Väinö Linnas roman från 1954 med samma namn. Handlingen utspelar sig under andra världskriget och följer en pluton finska soldater på slagfältet under Fortsättningskriget mellan Finland och Sovjetunionen.

I May Destroy You | premiär: 8 juni

Arabella (Michaela Coel) är en bekymmersfri och självsäker Londonbo. Hon har ett bra kompisgäng, en pojkvän i Italien och är i början av sin författarkarriär. Men efter att någon spetsar hennes drink med en våldtäktsdrog förändras hennes liv totalt. I May Destroy You är en orädd, ärlig och provocerande berättelse med sexuellt samtycke i fokus. Seriens huvudroll spelas av Michaela Coel som också har skapat serien samt skrivit manus.

Perry Mason | premiär: 22 juni

Los Angeles 1931. När övriga USA kämpar genom den stora depressionen, fullkomligt blomstrar Los Angeles. Olja! Olympiska spelen! Talfilm! Evangelisk glöd! Och en kidnappning av ett barn som går väldigt fel.  Historiens kretsar kring en av de mest legendariska figurerna i amerikansk fiktion; försvarsadvokaten Perry Mason. I huvudrollen ser vi Matthew Rhys, som vi bland annat sett i spiondramat The Americans.

The Chi | säsong 3 | premiär: 22 juni

The Chi handlar om livet i de södra delarna av Chicago. Vardagen för barnen, deras föräldrar och ungdomar som försöker skapa sig ett drägligt liv alltmedan de äldre håller ett öga på dem från sina verandor. Men i det här tuffa området – The Chi – har drömmarna svårt att förverkligas och de mest triviala besluten kan få livsavgörande konsekvenser.

SE DEN HÄR.

Doom Patrol | säsong 2 | premiär: 26 juni

Varje medlem i Doom Patrol var med om en fruktansvärd olycka som gav dem övermänskliga förmågor, men som också gjorde dem ärrade och vanställda. Traumatiserade fann teamet sitt syfte och slöt upp för att utreda de märkligaste fenomenen som finns.

SE DEN HÄR.

Övriga premiärer på HBO Nordic i juni:
Collective, 4 juni
Trackers, 6 juni
En Casa, 6 juni
Yvonne Orji – Momma I Made It!, 7 juni
Pollywood, 14 juni
I’ll Be Gone in the Dark,
29 juni