Nytt och populärt på Netflix

Netflix bibliotek är stort – så pass stort att det kan vara svårt att hålla koll på allt nytt som kommer ut för streaming. Vi har plockat ihop ett par serier och filmer som nyligen haft premiär och som är populärt bland tittarna just nu. Rent genremässigt blir det blandat, med allt från svensk komedi till belgisk kriminalare. Här är våra 5 favoriter just nu.

Folk med ångest

Nyligen var det premiär för en ny svensk Netflixserie. Den heter Folk med ångest och är baserad på Fredrik Backmans roman med samma namn. I den får vi se en misslyckad bankrånare ta gisslan under en lägenhetsvisning, där han låser in sig tillsammans med en fastighetsmäklare, två Ikea-missbrukare, en gravid kvinna, en självmordsbenägen miljonär och en kanin. Serien har letat sig upp över de mest populära på Netflix i Sverige just nu.

TILL SERIEN

Stay Close

Kriminalaren Stay Close är baserad på Harlan Cobens populära roman med samma namn. Historien börjar då en ung man försvinner på exakt samma datum som en annan man försvann på 17 år tidigare. Det hela startar en kedjereaktion som gör att seriens huvudperson, Megan Pierce, tvingas konfrontera sitt dunkla, mörka förflutna.

TILL SERIEN

Don’t Look Up

Don’t Look Up. Så heter den nya, hyllade komedin på Netflix som hade premiär på julafton. I den följer vi två astronomer som gör allt för att uppmärksamma världen på att en komet är påväg rakt mot jorden och kommer förinta mänskligheten. Men ingen verkar ta det på allvar. I rollerna ser vi inga mindre än bland anant Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence och Meryl Streep.

TILL SERIEN

Undercover

Den belgiska kriminalserien Undercover är löst baserad på en sann historia, där två undercover-poliser väljer att infiltrera en knarkliga. Hur? Genom att spela ett gift par som spenderar helgerna på en camping. För på samma camping hittar man också en ökänd knarkkung, som inte anar vad som är i görningen. Nyligen återvände serien för en tredje säsong och Netflix tittare älskar den.

TILL SERIEN

The Defeated

New York-polisen Max McLoughlin anländer till Berlin sommaren 1946, för att skapa en ny polisstyrka i krigets kaotiska efterdyningar och för att hitta hans förmodade döda bror. I serien ser vi flera kända ansikten, bland annat Michael C. Hall, som är mest känd för sina insatser som seriemördaren Dexter.