Nytt och sevärt på SVT Play – 5 av våra favoriter just nu

Upplever du att utbudet på streamingfronten nästan är för stort? Att film- eller seriekvällarna spenderas med att scrolla runt i all evighet? Då är du säkerligen inte ensam. Vi vill förstås hjälpa er så gott det går. Den här gången har vi valt att fokusera lite extra på SVT Play och lista våra favoriter där just nu. Det blir en tripp till både södra Italien och brittisk storstad.

Manhunt

Första säsongen av Manhunt är baserat på ett verkligt mordfall i London år 2004, där ett offer hittades med svåra skallskador. I den nya säsongen som hade premiär i veckan är återigen baserat på verkligheten. Den här gången hamnar en beräknande våldtäktsman, som riktar in sig på äldre kvinnor, i fokus.

Husdrömmar Sicilien

Om någon missade första säsongen av Husdrömmar Sicilien är det läge att streama avsnitten nu. Där begav sig Bill och Marie till Sicilien för att förverkliga sina drömmar. Familjen köpte det förfallna Palazzo Cirillo och började rusta upp huset. Nyligen var det dags för säsong 2, där renoveringen fortsätter – med lite extra fokus på trädgården.

Lita på mig – säsong 2

I den här miniserien på 4 avsnitt följer vi Korpral Jamie McCain, som under återhämtning på sjukhus efter en ryggskada inser att han står inför en okänd fiende. En efter en börjar patienter runt honom oväntat att dö. Jamie anser att dödsfallen är suspekta, men eftersom han inte kan röra sig blir hans utredning farlig och svår.

Metoo – hösten som förändrade allt

Hösten 2017 briserade Metoo världen över. Det som började med en hashtag slutade med ett uppror och revolution bland kvinnor som utsatts för sexuella övergrepp. I den här dokumentärserien får vi under åtta avsnitt följa hela händelseförloppet.

Bäst när det gäller

I den nya dokumentärserien Bäst när det gällersom hade premiär förra veckan, följer vi det svenska längdskidlandslaget under säsongen 2020-2021, där både norrmännen och en pandemi står mellan laget och guldet. Under fem avsnitt på totalt fem timmar får vi en exklusiv insyn i verksamheten och kommer närmare både åkarna och tränarna än någonsin.

Letar du efter något helt annat? Ingen fara. Det är bara att klicka dig vidare till vår guide, där du hittar det mesta inom streaming just nu.