Officiellt: ”Squid Game” får en säsong 2

Goda nyheter: Netflix sydkoreanska succé Squid Game återvänder med en ny säsong.

Som en blandning mellan Battle Royale och Kill Bill fick vi under första säsongen av Squid Game se 456 extremt skuldsatta medborgare få chansen att delta i ett spel. I potten flera miljarder kronor, men bara en person kan vinna. Resten kommer dö på vägen, då de ska delta i diverse barnlekar som alltid slutar med blodbad och tragedi. Serien slog ned som en bomb i serievärlden och blev en stor succé – nu bekräftar regissören att det blir ytterligare en säsong.

Det var i veckan som seriens skapare, Hwang Dong-Hyuk, under ett event där man firade seriens framgång, avslöjade att det blir ytterligare en säsong.  ”Det har varit så mycket press, efterfrågan och kärlek. Jag känner nästan att ni inte ger mig något annat val. Det kommer bli en andra säsong”, ska han ha sagt. Han berättade att han befinner sig i planeringsprocessen, så i nuläget finns tyvärr varken några detaljer kring handlingen och heller inget premiärdatum.

Och det är förstås svårt att bortse från den enorma framgången som serien inneburit. Över 140 miljoner hushåll ska ha streamat den första säsongen, vilket betyder att det är den mest överlägset populära serien på Netflix hittills. Vi skrev lite mer om det här.

Vill ni se serien så hittar ni den här.