Omtalade Estonia-dokumentären får uppföljare

Dokumentärserien Estonia – fyndet som ändrar allt hade premiär i september 2020 och kom snabbt att bli internationellt uppmärksammad och satte igång en politisk jordbävning som kom att ändra historien.

Nu får den flerfaldigt prisbelönta dokumentären en uppföljare i två delar, som följer nya undersökningar av vraket och arbetet framåt för att försöka få klarhet i vad som hände den där natten för snart 30 år sedan.

– I två nya delar följer vi det offentliga samtalet och regeringens svar i efterdyningarna av dokumentären, återbesöker nyckelpersoner, möter nya källor och följer undersökningarna som har genomförs, säger Henrik Evertsson journalist och regissör Monster. Jag hoppas att vi nu kan få mer kunskap om vraket och större klarhet om det ödesdigra händelseförloppet som ledde till att M/S Estonia sjönk den 28 september 1994. 

I dokumentären Estonia – fyndet som ändrar allt, som hade premiär i september 2020 på discovery+, uppmärksammades upptäckten av ett aldrig tidigare dokumenterat hål i skrovet. Nu får alltså dokumentären en uppföljare i två delar med världspremiär söndag den 19 juni, exklusivt på discovery+ och kl. 20.00 på Kanal 5.