Påskfilmer för de äldre barnen

Påsken innebär för många extra ledig tid eller i alla fall en helg som vi tycker bör spenderas med ett par bra filmer. Vi har gjort en lista med filmer som passar både de lite äldre barnen och vuxna. Det blir både tidsresande, en hel del magi och ett par klassiska äventyrsrullar.

Harry Potter-filmerna

J.K Rowlings magiska universum har väl undgått få. Sedan förra veckan finns samtliga åtta Harry Potter-filmer att streama på HBO Nordic, från den allra första filmen De vises sten till den sista i Harry Potter och dödsrelikerna: Del 2. Så har ni 20 timmar över för ett film-marathon så är det här ett givet val.

TILL FILMEN

En prinsessas dagbok

Den femtonåriga, blyga och lite smått ensamma Mia träffar en dag sin farmor för första gången. Det visar sig att hennes farmor är drottning över furstendömet Genovia, och Mia är prinsessa. Plötsligt tvingas hon att lära sig att leva som en prinsessa med alla deras seder och vanor.

TILL FILMEN

Tillbaka till framtiden

Marty McFlys liv är som vilken tonårings som helst. Det vill säga fram till den dagen då han råkar förflytta sig, med hjälp av uppfinnaren Docs tidsmaskin, till år 1955. Den klassiska äventyrsfilmen Tillbaka till framtiden bör alla ha sett minst en gång i livet.

TILL FILMEN

Filmtrilogin om Härskarringen

Förstås. Vi måste givetvis ha med Sagan om ringen, även om många av er sett trilogin redan. Det finns vissa filmer som inte går att se för många gånger – dessa tre räknas absolut in i den kategorin.

TILL FILMEN

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

Jakes farfar lämnar ledtrådar till ett mysterium; ledtrådarna leder den unga pojken Jake till en mystisk plats – en plats mer känd som Miss Peregrines hem för besynnerliga barnEn plats där barn med särskilda gåvor bor under Miss Peregrines beskydd. Men Jake inser snabbt att det finns många och mäktiga fiender som vill barnen illa.

TILL FILMEN

Djungelboken

Den klassiska berättelsen Djungelboken här i en ny tappning från 2016. Vi följer den föräldralöse pojken Mowgli som växer upp i Indiens djungel. Han blir uppfostrad av ett gäng vargar och blir vän med björnen Baloo och pantern Bagheera.

TILL FILMEN

Vill ni botanisera ännu mer i filmutbudet så kan ni besöka vår guide här.