Peter Jöback klar för ”Så mycket bättre”

Så mycket bättre har gått och blivit ett givet inslag för många svenska tv-tittare. Nu är årets första artister klara. 

Under onsdagens Nyhetsmorgon presenterades de första två artisterna till årets Så mycket bättre. Först ut var musikalstjärnan Peter Jöback och rapparen och människorättsaktivisten Maxida Märak. Dagen efter så offentliggjordes ytterligare fyra deltagare, vilka är Andreas Mattsson från det legendariska bandet Popsicle, Siw Malmkvist, Casper Janebrink från Arvingarna och även artisten Cherrie.

Den allra första säsongen av Så mycket bättre sändes 2010. Sedan dess har i princip hela svenska artisteliten passerat förbi i programmet, men någon som inte varit med är Peter Jöback. Men det visar sig att Broadwaystjärnan fick förfrågan om att vara med redan första säsongen, för elva år sedan, men var tvungen att tacka nej.  Nu passar det dock bättre.

– Det känns ganska passande. Jag fyller 50 i år, 40 år i branschen, massor av historier och det här att få träffa och samarbeta och tolka andras låtar. Jag ser fram emot samtalen och att dela erfarenheter, säger han.

Peter Jöback och Maxida Märak är två av totalt 13 artister, så ytterligare artister ska tillkomma framöver. Inspelningarna drar igång i juni och säsongen beräknas ha premiär någon gång under oktober månad.