Populära serier att streama just nu

Streamingutbudet har fullkomligt exploderat senaste åren. NetflixSVT Play och HBO Nordic är bara några av alla streamingtjänster där ute. Hos oss kan du ha koll på alla premiärer som kommer hos streamingtjänsterna och få handlplockade tips från redaktionen, så du slipper leta i onödan. Vi hjälper dig helt enkelt!

Sommaren är dessutom på antågande och vi är snart halvvägs in i 2021. Året har hittills levererat ett pärlband av bra serier. Drama, fantasy, kriminalare – det finns något för alla smaker. Men att hitta rätt är inte det lättaste och kan vara tidskrävande. Därför har vi gjort en topplista med tio serier som nyligen haft premiär som vi tror att ni skulle gilla.

Snabba Cash

Med Evin Ahmad i huvudrollen återvände nyligen Snabba Cash till Netflix, den här gången utspelar sig historien tio år efter händelserna i originalfilmerna. Sedan sist har den undre världen blivit allt mer skoningslös och kaotisk. Förutom ovan nämnda Evin Ahmad så får vi dessutom se Olle SarriAlexander Abdallah och den svenska rapparen och skådespelaren Z.E. i serien.

TILL SERIEN

Snöänglar

Samtidigt som Sverige lamslås av ett kraftigt snöoväder natten innan julafton, försvinner oförklarligt den fem veckor gamla bebisen Lukas från sitt hem i en sliten förort till Stockholm. De unga föräldrarna är i chock. Men den erfarna polisen Alice anar att något inte stämmer i deras historier. Vad hände egentligen den där natten, och var är Lukas?

TILL SERIEN

Mare of Easttown

Det vankas mord och mysterium i den nya miniserien Mare of Easttownsom vi skrivit om tidigare här. I den får vi se Kate Winslet i huvudrollen som Mare Sheehan, en polis från Pennsylvania som utreder ett lokalt mord medan hennes eget liv faller samman. Serien hade premiär den 19 april och kan streamas nedan.

TILL SERIEN

Exit

I mars var det dags för en andra säsong av den norska succén Exit. Här får vi följa ett gäng medelålders män som har pengar, karriär och familj. Men de har tråkigt. En smått chockerande men på samma gång kittlande inblick i Oslos finansvärld som sägs vara baserade på sanna historier därifrån. Det utlovas pengar i överflöd, drogmissbruk, prostituerade, alkohol och övergrepp. Det vill säga ett fullkomligt mörker.

TILL SERIEN

The Handmaid’s Tale

Margaret Atwoods dystopiska drama har vi under tre säsonger fått följa huvudkaraktären June Osbornes kamp för frihet. I den fiktiva staten Gilead, forna USA, råder totalitarism. De fåtal kvinnor som fortfarande har kvar förmågan att bli gravida blir förslavade i de styrandes familjer. Men det finns ett motstånd – och det växer sig allt starkare under ytan. Den 29 april hade den efterlängtade fjärde säsongen premiär, så är du sugen på spänning kan du streama serien här nedanför.

TILL SERIEN

Shadow &. Bone

Den 23 april var det premiär för Netflix nyaste fantasy-äventyr som är baserad på Leigh Bardugos Grishas roman-trilogi med samma namn. Serien går under titeln Shadow and Bone och kommer i klassiskt fantasy-manér handla om onda krafter mot goda. När en ung kvinnlig soldat avslöjar en magisk kraft som kan förena världen så konspirerar onda krafter mot henne för att stoppa det.

TILL SERIEN

Udda veckor

I det nya relationsdramat Udda veckor spelar Christine Meltzer en nyskild, ensamstående mamma som måste lära sig att hantera en helt ny form av vardagspussel. En varannan vecka-situation och singelliv är inte det lättaste att hantera när man inte är van.

TILL SERIEN

Knutby: I blind tro

I april månad var det premiär för den nya dokumentärserien Knutby: I blind tro. I den grävs det vidare i händelserna kring Knutbydramat som skakade Sverige 2004. Här får tittaren tillgång till material som aldrig offentliggjorts tidigare samt exklusiva intervjuer med nyckelpersoner som inte förrän nu börjat berätta vad de varit med om. Streama den sex delar långa dokumentärserien nedan.

TILL SERIEN

Bert

Efter många års frånvaro återvände nyligen tonårsfavoriten Bert. Den nya serien utspelar sig då Bert precis fyllt 14 år och i samma veva blivit dumpad av sin flickvän. Han bestämmer sig för att försöka hitta kärleken igen men stöter på hinder i form av snygga gitarrkillar, pinsamma föräldrar och plötsliga acneutbrott. Bänka dig och förbered dig på en riktig nostalgitripp!

TILL SERIEN

Benjamin Ingrosso: En gång i tiden

Melodifestivalen, ett eget tv-program och Så mycket bättre. Den unga artisten Benjamin Ingrosso har minst sagt många järn i elden. Nyligen släppte han också den andra delen av albumet En gång i tiden. I dokumentären med samma namn får vi en unik inblick i skapandeprocessen av albumet – från studion till hemmet.

TILL SERIEN

Maria Wern

I mitten av april återvände polisen Maria Wern i en helt ny säsong av den populära serien med samma namn. Huvudrollen spelas som vanligt av Eva Röse, som tar sig an nya fall på Gotland. Däribland en explosion under en militärövning, mord bland ungdomsgäng och brutala rån. Passa på att se första avsnitten här.

TILL SERIEN

The Serpent

Under 70-talet vällde det in backbackande hippies till Sydostasiens alla hörn. I The Serpent berättas den sanna historien om seriemördaren Charles Sobhraj och hans kanadensiska flickvän, vars taktik gick ut på att rikta in sig på just dessa unga resenärer och  våldföra sig på dem.

TILL SERIEN

Manifest

Det är svårt att inte föra tankarna till den klassiska serien Lost när man kollar på Manifest. För i den här thrillerserien får vi se hur ett flygplan plötsligt försvinner och sedan dyker upp flera år efter att det antogs ha försvunnit i havets djup. För passagerarna har det inte förflutit någon tid, men för deras anhöriga har det gått flera år. Serien följer deras liv, samt det större mysteriet som är deras öde.

TILL SERIEN

Vill du botanisera i vår guide för att hitta något mer att streama så kan du göra det här.