Premiären av ”The Matrix”-uppföljaren närmar sig – se första trailern här

När Matrix hade premiär 1999 så gjorde den banbrytande sci fi-filmen succé – nu närmar sig premiären av The Matrix Resurrections. 

Under 2019 kom uppgifter om att den fjärde filmen var på gång och att Lana Wachowski, som skapade originalfilmerna tillsammans med sin syster Lilly, skulle återvända som regissör och för att skriva manus tillsammans med Aleksander Hemon. Nu närmar sig premiären av den efterlängtade filmen.

”Många av de idéer om vår verklighet som Lilly och jag utforskade för 20 år sedan är än mer relevanta idag. Jag är glad över att ha de här karaktärerna tillbaks i mitt liv och tacksam för att få ytterligare en chans att jobba med mina fantastiska vänner” har Lana berättat i en intervju tidigare.

I huvudrollen kommer vi återigen få se Keanu Reeves som den kultförklarade Neo, även Carrie-Anne Moss dyker upp som Trinity igen. Men det blir ett par nya ansikten också, Jessica HenwickNeil Patrick Harris och Jonathan Groff bland annat.

Fram tills premiären den 22 december hittar ni samtliga Matrix-filmer i vår streamingguide här och den nya trailern här nedanför.