Premiärer att hålla koll på 2021

Streamingutbudet växer så det knakar. Netflix, SVT Play och HBO Nordic är bara några av alla streamingtjänster där ute. Hos oss kan du ha koll på alla premiärer som kommer hos streamingtjänsterna och få handlplockade tips från redaktionen, så du slipper leta i onödan. Vi hjälper dig helt enkelt!

På film- och seriefronten blev fjolåret minst sagt annorlunda. Premiärer blev uppskjutna och inspelningar inställda. Men nu är det 2021 och ljusare tider väntar runt hörnet. De närmsta månaderna hittar vi en uppsjö av högkvalitativa och efterlängtade släpp som ligger i pipen, redo för premiär – så förbered dig på att bli tagen med storm. Vi har listat det vi ser fram emot mest under året i en och samma lista.

The Handmaid’s Tale – säsong 4, 29 april

Margaret Atwoods dystopiska drama har vi under tre säsonger fått följa huvudkaraktären June Osbornes kamp för frihet. I den fiktiva staten Gilead, forna USA, råder totalitarism. De fåtal kvinnor som fortfarande har kvar förmågan att bli gravida blir förslavade i de styrandes familjer. Men det finns ett motstånd – och det växer sig allt starkare under ytan. I den kommande fjärde säsongen på HBO Nordic fortsätter kampen för June och motståndsrörelsen.

The Conjuring 3 – 4 juni

Det äkta paret Ed och Lorraine Warren, mer kända som det par som utreder paranormala händelser, är tillbaka för en tredje skräckfilm. Det sägs att den nya filmen kretsar kring det mest skräckfyllda fallet av dem alla. I fokus hittar vi en man som står åtalad för att ha mördat tre personer, men som påstår sig ha varit besatt av en demon under tiden då brotten begicks. Fram tills filmen har premiär 4 juni så kan ni se både Conjuring 1 och Conjuring 2 så länge.

Loki – säsong 1, 11 juni

Den 11 juni får alla Avengers-fans en helt ny serie att följa på Disney+: Loki. Som titeln avslöjar så får vi följa den kvicktänkta skurken Loki, som guden av uppsåt, i en serie som utspelar sig efter händelserna i Avengers: Endgame. Det är inte mycket kring händelserna i serien som är kända än, men vill man se en trailer kan man göra det här.

The Walking Dead – säsong 11, 22 augusti

Zombieapokalypsen i The Walking Dead har fängslat tittare världen över i 10 säsonger. Den 22 augusti är det världspremiär för den allra sista säsongen, som den här gången kommer innehålla hela 24 avsnitt. Så förbered er på ett par sista, skälvande timmar av spänning, blod och intriger på HBO Nordic.

Ghostbusters: Afterlife – 10 november

Det blir stjärnspäckat i uppföljaren till 80-talsklassikern Ghostbusters. Bill Murray, Sigourney Weaver och Finn Wolfhard är bara några av namnen som vi kommer få se. Handlingen kretsar kring en singelmamma och hennes två barn som flyttar till en liten stad i Oklahoma. När stan råkar ut för flera oförklarliga jordbävningar så upptäcker barnen deras koppling till mytiska Ghostbusters och det arv som deras farfar lämnade bakom sig.

Top Gun 2 – 19 november

Det var egentligen tänkt att den klassiska Top Gun skulle få sin uppföljare redan under 2020, men premiären blev uppskjuten. Nu, drygt 34 år efter originalet, kommer alltså Top Gun 2, eller Top Gun: Maverick som den heter. Givetvis är Tom Cruise tillbaka i huvudrollen, men den här gången är han äldre och hans roll är att utbilda nya piloter.

The Book of Boba Fett – december

Disneys Star Wars-serie The Mandalorian, som utspelar sig fem år efter Jedins återkomst, är möjligtvis en av de mest omtalade serierna senaste åren. Första och andra säsongen nådde stor framgång och många tittare hoppades på en tredje säsong skulle dyka upp snabbt. Men Disney+ verkar ha andra planer – för i December får vi istället se en annan prisjägare hamna i blickfånget på Disney+ –  nämligen Boba fett.

The Morning Show – säsong 2, hösten 2021.

Under första säsongen av The Morning Show fick vi se hur nyhetsankaret Alex Levy får reda på att hennes ankarkollega Mitch Kessler fått kicken på grund av sexuella trakasserier, vilket gör att hon tvingas bearbeta det hela och samtidigt göra allt för att få behålla sitt eftertraktade jobb. Ett vågat och osminkat porträtt av den moderna arbetsplatsen. I höst är det dags för den efterlängtade uppföljaren av den stjärntäta serien med bland annat Reese WitherspoonJennifer Aniston och Steve Carell på Apple TV+.

The Witcher – säsong 2, senare i år

Fantasyserien The Witcher gjorde stor succé när den hade premiär i slutet av 2019. Trots att filmkritiker världen över sågade The Witcher så visade sig publiken tvärtom älska Netflix tv-adaption av den populära bokserien. Så pass mycket att den slog tittarrekord på streamingplattformen med 76 miljoner tittare den första månaden. Det är nu bekräftat att äventyret med monsterjägaren Geralt of Rivia i spetsen får en fortsättning någon gång under året, men något exakt datum är ännu inte officiellt.

Dexter – säsong 9, senare i år

Tro det eller ej. Seriemördaren Dexter återvänder för nya avsnitt efter att (det som vi trodde var) sista säsongen sändes 2013. Tydligen kunde han inte hålla sig borta från sin lust att mörda. Men invånarna i Miami behöver inte oroa sig den här gången, den nya säsongen utspelar sig nämligen en bit norrut, närmare bestämt i det lilla samhället Iron Lake, New York.

Succession – säsong 3, senare i år

Succession kretsar kring den åldrande, rika mediemogulen som på ålderns höst börjar leta efter en efterträdare inom sitt stora företag. Och fokuset riktas mot människorna närmast honom, det vill säga hans hans fyra barn. En serie fullmatad med maktspel, politik och defekta familjeband som fascinerat tittare världen över. Den tredje säsongen är bekräftad ha premiär på HBO Nordic någon gång under 2021, så passa på att kolla de två första säsongerna här redan nu.

Letar du efter något annat att streama? Besök gärna vår guide. Här kan du filtrera filmer och serier baserat på betyg, årtal och mycket annat.