Premiärer på C More i oktober

Oktober närmar sig med stora steg! Denna månad handlar inte bara om sjunkande temperaturer, gula löv och kortare soltimmar. Utan också en massa bra släpp hos streamingtjänsterna, däribland C More. Nedan listar vi åtta serier och filmer som släpps hos streamingtjänsten under oktober.

A Star Is Born, premiär 2 oktober

Countryrockartisten Jackson Maine (Bradley Cooper) är framgångsrik men trubbelfylld och tittar djupt i flaskan. Men hans liv ska ta en vändning när han ser Ally (Lady Gaga) uppträda på en bar. Han tar sig an den lovande sångerskan och snart spirar känslorna. Denna nya version av klassikern A Star Is Born, som filmats två gånger tidigare, nominerades till åtta Oscar och vann för hitlåten Shallow.

Top Dog, premiär 7 oktober

Svensk thrillerserie, baserad på Jens Lapidus succétrilogi ”VIP-rummet”, ”Sthlm Delete” och ”Top Dogg”. Två vitt skilda världar möts när juristen Emily (Josefin Asplund) och ex-brottslingen Teddy (Alexej Manvelov) förenas i jakten på en eftersökt kidnappare. De har helt olika motiv, men båda tvingas tänka om när de hamnar mitt i smutsig härva av krossade framtidsdrömmar och mörka hemligheter.

En komikers uppväxt, premiär 11 oktober

Svenskt drama med Johan Rheborg efter Jonas Gardells rosade självbiografiska roman. Tolvårige Juha är klassens clown i förorten Sävbyholm på 70-talet. Han gör allt för att passa in i den sociala hackordning som råder i skolan. Som vuxen är Juha en känd komiker som en kväll blir kontaktad av en av killarna från sin mellanstadieklass, vilket får honom att återvända till Sävbyholm för att göra upp med sitt förflutna.

Drottningarna, premiär 15 oktober

Drottningarna är en historisk dokumentärserie från 2020. Här reser vi bakåt i tiden och följer livet för några av Sveriges mest fascinerande drottningar, kvinnor som ofta hamnat i skuggan av mäktiga män. Bland tidstypiska kostymer och fantastiska miljöer leder skådespelaren Sofia Helin oss genom den spännande historien. Möt bland andra Drottning Kristina, Hedvig Eleonora och Karin Månsdotter.

Robssons, premiär 16 oktober

Robssons är Sveriges första robcom – alltså robotkomedi. Serien handlar om familjen Robsson som har skapats av och skickats till planeten Jorden av utomjordingar i syfte att undersöka planeten som en framtida boplats. I huvudrollerna ser vi Helena af Sandeberg, Linus Wahlgren, Victor Beer och Elisabeth Drejenstam Papadogeorgou.

Aquaman, premiär 16 oktober

Actionäventyr där vi möter Arthur Curry (Jason Momoa), son till en människa och en drottning av Atlantis, som i DC:s universum är mer känd som Aquaman. Här får vi ta del av hans ursprung och kampen mot halvbrodern Orm (Patrick Wilson) som söker bli kung över alla oceaner. Arthur får hjälp av Mera (Amber Heard) i jakten på en magisk treudd som ska ge honom övertaget i kampen om undervattensvärlden.

Riviera, säsong 3, premiär 22 oktober

Ett år har gått sedan finalen av säsong 2 och Georgina (Julia Stiles) har lämnat Rivieran bakom sig. Hon har gjort en omstart som Georgina Ryland, en ny stjärna inom konstvärlden, och reser jorden runt, från Venedig till Argentina, på jakt efter stulen konst.

The Mule, premiär 30 oktober

Kriminaldrama med Clint Eastwood som Earl Stone, en ensam man i 80-årsåldern som står på ruinens brant när han erbjuds ett jobb som chaufför. Vad Earl inte vet är att han just tackat ja till att bli knarkkurir för en mexikansk drogkartell. Jobbet går bra och han får fler uppdrag, men snart börjar hans förflutna göra sig påmint och han får också en nitisk DEA-agent (Bradley Cooper) i hälarna. The Mule bygger på verkliga händelser.