Redaktionen tipsar – här är serierna du måste se just nu

Att hitta serier att streama är inte särskilt svårt, men att hitta bra serier att streama är desto svårare.  Vi på tv.nu vill förstås underlätta ert streamande så mycket som möjligt. Så förutom att vi har en streamingguide och en utmärkt premiärkalender där vi samlar alla nyheter, så vill vi nu också bjuda på en lista med våra favoritserier just nu.

Lovecraft Country

Serien, som är baserad på Matt Ruffs roman med samma namn, utspelar sig i 1950-talets USA. Den unga Atticus Freeman (Jonathan Majors) ger sig ut för att hitta sin försvunna pappa. Med sig på resan har han även sin vän Letita (Jurnee Smollett-Bell) och farbror George (Courtney B. Vance). Det hela blir en kamp för överlevnad i ett land som är hårt präglat av rasism och dessutom hemsökt av monster.

TILL SERIEN

The Third Day

I denna dramaserien följer en man vid namn Sam (Jude Law) som dras till en mystisk ö utanför Storbritannien, där han kommer i kontakt med dess hemlighetsfulla invånare och märkliga ritualer. Att se The Third Day är som att hamna mitt i mardröm man inte vakna upp från.

Ratched

Den lågintensiva skräckisen Ratched är baserad på romanen Gökboet från 1962. Tittaren får följa mentalsköterskan Mildred som beslutar sig för att ta jobb på ett psykiatriskt sjukhus i Kalifornien. På sjukhuset görs oroväckande experiment för att utforska det mänskliga sinnet, och under Mildreds perfekta fasad växer snart ett ofattbart mörker fram.

TILL SERIEN

The Mandalorian

Nyligen hade streamingtjänsten Disney+ lansering i Sverige. Har du hunnit skaffa det än så borde du definitivt ta dig tid att se Star Wars-serien The Mandalorian. Den utspelar sig fem år efter händelserna i Jedins återkomst (1983) och följer en Mandalorianska prisjägaren, som rätt och slätt kallas för Mando, som tar sig an diverse uppdrag i utbyte mot pengar. En dag får han ett ovanligt välbetalt uppdrag som kommer att förändra honom för alltid.

TILL SERIEN

Away

I Netflix påkostade rymdodyssé får vi se Oscarsbelönade Hilary Swank spela astronauten Emma Green. Hon har fått i uppdrag att leda den besättning som ska ta människan till mars för första gången – en resa som beräknas ta tre år. Under serien får vi följa de utmaningar man ställs inför när man befinner sig miljontals mil hemifrån, både psykiska och fysiska. Ett måste för alla rymdfantaster där ute.

TILL SERIEN

Estonia – fyndet som ändrar allt

Nyligen var det årsdag av förlisningen av Estonia. 26 år efter den ofattbara katastrofen så hade dokumentären Estonia – fyndet som ändrar allt premiär. I den fem delar långa dokumentären får vi inte bara se intervjuer med överlevande, anhöriga och andra som på ett eller annat sätt påverkats av olyckan. Vi får dessutom se helt nya videoklipp från vraket som avslöjar banbrytande fynd.

TILL SERIEN

Cobrai Kai

Cobra Kai är en enda lång nostalgisk tripp till 80-talet som passar perfekt när du vill se något lättsamt. Karatekomedin är baserad på kultfilmerna Karate Kid, där vi faktiskt får se både William Zabka och Ralph Macchio dyka upp igen och reprisera sina roller fast i vuxen ålder. De två ärkerivalerna är nu vuxna, men rivaliteten sitter fortfarande i.

TILL SERIEN

I vår streamingguide hittar du allt du kan behöva för en lyckad kväll framför tv-rutan. Så ta dig titt här!