Redaktionens favoritserier att streama

Det är inte alltid lätt att hitta serier som både är bra och har tillräckligt många avsnitt för att man ska slippa leta efter något nytt efter halva dagen. Vi har, just därför, gjort en topplista på våra favoriter som ni inte får missa. Alla serierna finns just nu att streama från streamingtjänsterna vi guidar till såsom Netflix, Viaplay, HBO Nordic, C More, SVT Play med flera.

Morden i Sandhamn

Serien, som är baserad på Viveca Stens populära romaner, har genom åren gått och blivit en favorit hos svenska folket. Skärgårdsmiljöer och mordmysterier verkar vara en bra kombination. Nu finns hela säsong 7 att streama av Morden i Sandhamn och i huvudrollen som åklagare Nora Linde syns återigen talangfulla Alexandra Rapaport.

TILL SERIEN

Bröllop, begravning och dop

Colin Nutleys Bröllop, begravning och dop blev en tittarsuccé när första säsongen kom i 2019 och blev då TV4:s mest framgångsrika premiär på sju år. På streamingtjänsten C More är serien en av de mest tittade. Nu finns även en andra säsong och återigen får vi se hur det går för karaktärerna i såväl kärlek som sorg. Medverkar gör bland annat Helena Bergström, Molly Nutley, Alexander Karim och Robert Gustafsson.

TILL SERIEN

Kalifat

Kalifat SVT Play

Dramat Kalifat lyfter tunga ämnen som extremistiska rörelsernas dragningskraft, vilket snabbt ledde till att Kalifat blev en av förra årets mest omtalade serier. Där följer vi fem unga kvinnors öden flätas samman i en skakande historia om religiös fundamentalism som förför och förgör. Det är omöjligt att lämnas oberörd. I serien ser vi bland annat rollerna porträtteras av Gizem Erdogan och Aliette Opheim.

TILL SERIEN

The Sinner

Tips till dig som gillar thriller och krim. Nu finns två säsonger av den spännande serien The Sinner. I båda säsongerna får vi följa den plågade poliskommissarien Harry Ambrose som tar sig an olika utredningar, som till en början anses vara solklara och lättlösta mordutredningar, men som blir mer komplexa ju djupare han gräver i dem. I huvudrollerna ser vi bland annat Jessica Biel och Bill Pullman.

TILL SERIEN

Box 21

Bildresultat för box21

I januari var det äntligen premiär för Box 21. Den första av totalt fyra serier som baseras på böcker av författarna Anders Roslund och Börje HellströmBox 21 berättar historien om Lidia och Alina, två unga tjejer från öst som drömmer om ett bättre liv. Flickorna luras till Sverige med löften om bättre jobb, en resa som slutar i sexslaveri och drömmar om hämnd på männen som stal deras liv ifrån dem.

TILL SERIEN

Peaky Blinders

I detta kostymdrama åker vi tillbaka till 1920-talets Birmingham och gangsterfamiljen Shelby som är ökända för sin grymhet och brutalitet. De vill ta sig uppåt i hierarkin och nå framgång. För att nå dit så är familjen beredda att göra vad som helst.

TILL SERIEN

Älska mig

Äntligen har den andra säsongen av den populära serien Älska mig släppts. Med Josephine Bornebusch som både regissör och som en av huvudrollerna i dramat får vi se hur olika generationer hanterar återkommande teman i livet som kärlek, sorg, passion och relationer.

TILL SERIEN

Exit

Exit SVT Play

Norge har producerat ett par riktiga succéserier senaste åren, senast i raden har vi Exit. Där får vi följa ett gäng medelålders män som har pengar, karriär och familj. Men de har tråkigt. En chockerande serie från Oslos finansvärld som sägs vara baserade på sanna historier därifrån. Det är en brutal skildring av en värld som vi sällan får inblick i: pengar i överflöd, drogmissbruk, prostituerade, alkohol och övergrepp. Det vill säga ett fullkomligt mörker.

TILL SERIEN

Fargo

1996 släpptes bröderna Cohens film ”Fargo” och 2014 återuppstod den i serieform. Nu är serien inne på sin fjärde säsong som släpps den 28 september i Sverige. I Fargo får vi följa den lösdrivande Lorne Malvo som anländer till den lilla staden Fargo i Minnesota och på kort tid så förändrar han samhället med sin gränslöshet och våldsbenägenhet. Av en slump träffar han den förtryckte försäkringsagenten Lester Nygaard (Martin Freeman), som har det kämpigt i sitt äktenskap.

The Wire

En gammal goding som aldrig blir för gammal. Denna kritikerrosade serie anses vara en av de bästa serierna som någonsin gjorts och det kan vi hålla med om. Serien ger oss en skildring av kampen mellan polisen och knarklangande gäng i Baltimores västra delar.

TILL SERIEN

Vill du ha fler tips? Här hittar du fler topplistor i olika teman och genrer.