Redaktören tipsar – 5 serier jag streamar just nu

Senaste månaden bjuder inte enbart lägre temperaturer och dimhöljda höstkvällar, utan också ett par riktigt bra serier. Jag har i vanlig ordning plöjt igenom ett stort antal serier senaste veckorna, av varierande kvalitet. Men här är i alla fall mina fem favoriter från senaste tiden. Cynisk maktkamp, en oväntad comeback och Palmemordet är något av det som hamnade högt upp på min lista.

Dexter: New Blood

Nostalgitermometern slog i taket förra veckan då seriemördaren Dexter återvände efter 7 års uppehåll. För er som följde serien under 2010-talet minns kanske att det blev en del rabalder och missnöje efter att sista avsnittet sänts. Tittarna var inte helt nöjda. Här har seriens skapare chansen att återupprätta hedern. De två avsnitt som hittills gjorts tillgängliga för streaming lovar gott hur som helst. Tittaren bjuds direkt på blod, knivdrama och dessutom får vi se hur Dexters son Harrisson har vuxit upp och letat upp sin pappa. Om han har ärvt Dexters mörka gener? Du får streama serien och se.

TILL SERIEN

The Shrink Next Door

Under 2019 gjorde den dokumentära podcastserien The Shrink Next Door stor succé världen över. Den berättade historien om en charmig psykolog som manipulerade och utnyttjade en av sina patienter sedan många år. En dysfunktionell relation som uppenbart intresserade många. I veckan var det premiär för dramatiseringen av den sanna berättelsen. I seriens huvudroller hittar vi Paul Rudd och Will Ferrell, som båda står för två fina skådespelarinsatser. Ett välspelat drama som passar perfekt på höstkanten!

TILL SERIEN

Succession

Visst, Succession är inte en ny serie. Men nyligen hade den efterlängtade tredje säsongen premiär, så det vore nästan tjänstefel att inte plocka med i den här listan. För intrigerna och maktkamperna i den skruvade, korrupta och svinrika familjen fortsätter även i de nya avsnitten. Patriarken Logan Roy blev i slutet av förra säsongen utmanad och utmanövrerad av sin egen son, vilket innebär att det är upplagt för fullkomligt kaos i den nya säsongen. Den här serien bör alla se, kort sagt.

TILL SERIEN

The Wheel of Time
Ända sedan Game of Thrones gjorde succé har de stora bolagen och streamingjättarna letat efter nästa stora fantasy-succé, men utan att riktigt lyckas. Kan Amazon Primes The Wheel of Time, eller Sagan om Drakens återkomst, vara den serien? Det får tiden utvisa förstås. Själva serien är baserad på en romanserie med samma titel och är i sann fantasy-anda en kamp mellan det goda och det onda. Draken mot mörkrets furste. En strid om jordens öde. Det är storslaget, magiskt och förtrollande tittning! De tre första avsnitten finns i nuläget ute för streaming.

TILL SERIEN

Den osannolika mördaren

Netflix dramatisering av Palmemordet, där den utpekade mördaren Sting Engström hamnar i fokus, har det skrivits en del om redan. Men för alla oss som följt alla nyhetsartiklar och uppslag i Palmeutredningen med entusiasm genom åren är det ändå en given tittning. Robert Gustafsson spelar huvudrollen som Engströmn och gör det med stor detaljrikedom.

TILL SERIEN

 

HITTA FLER SERIER PÅ TV.NU