Redaktörens tips – 5 nya filmer på Netflix du inte får missa

Netflix bibliotek är stort – så pass stort att det kan vara svårt att hålla koll på de nya guldkornen. Jag har plockat ihop ett par nya filmer som nyligen haft premiär och som jag sett senaste tiden. Med en bra blandning av genrens hittar vi allt från western till brittisk drama, dessutom tipsar jag om den allra första svenska originalfilmen på Netflix som nyligen haft premiär – som blivit rejält omtalad senaste tiden.

News of the World

I det nya western-dramat News of the World får vi följa Kapten Jefferson Kyle Kidd. En veteran från inbördeskriget som tar på sig att föra en flicka, som uppfostrats av Kiowa-indianer, till hennes släktingar mot hennes vilja. Det blir en lång och farlig resa genom Texas i försöket att ge flickan ett nytt hem. Den åldrande Tom Hanks passar perfekt i en lite mer lågmäld roll och tolkar sin karaktär Kapten Jefferson Kyle Kid med bravur. Ett måste för er drama-fantaster där ute.

TILL FILMEN

Red Dot

Nyligen hade den svenska Netflix-thrillern Red Dot premiär. Här får vi följa ett par som väntar barn och beger sig iväg på skidresa för att hitta tillbaka till varandra. Men paret räknade aldrig med att bli jagade av hänsynslösa mördare. I rollerna ser vi bland annat Johannes Kuhnke, Anastasios Soulis och Nanna Blondell. Filmen har milt sagt mottagits med blandade betyg från såväl filmkritiker som tittare. Man kan konstatera att den har blivit en av de mer omtalade premiärerna senaste tiden.

TILL FILMEN

The Dig

The Dig är baserad på den verkliga historien kring utgrävningen vid Sutton Hoo. Mitt i skarven mellan fred och krig med Tyskland bjuds en arkeolog in till den brittiska landsbygden av en lokal landägare som vill utforska ett antal gamla gravhögar på sina ägor. Det visar sig att deras fynd ska bli ett av de mest anmärkningsvärda i brittisk historia någonsin. Filmen är en fin och sinnrik tolkning av de historiska händelser som utspelade sig i slutet av 1930-talet, där både Ralph Fiennes och Carey Mulligan gör solida insatser.

TILL FILMEN

The White Tiger

Baserad på den bästsäljande romanen med samma namn har nu filmen The White Tiger haft premiär. Dramat kretsar kring en flitig chaufför,  som jobbar åt en rik indisk familj och som använder sin list för att ta sig ur fattigdom och bli en framgångsrik entreprenör. The White Tiger är en spännande djupdykning i både klass, korruption och indiska kastsystemet som får en att reflektera över det faktum att stor framgång ofta innebär ett brutalt fall för någon annan.

TILL FILMEN

Space Sweepers

Det sydkoreanska sci fi-äventyret Space Sweepers utspelar sig år 2092. Jorden är obeboelig och vi får följa fyra missanpassade individer samlar och säljer rymdskrot för att överleva. Men när gruppen plötsligt får tag i en 7 år människoliknande robot, högt eftertraktad av den styrande organsationen UTS, så förändras deras liv drastiskt. Filmen passar perfekt om man vill se någonting som faller inom kategorin underhållande och lättsamt.

TILL FILMEN

Letar du efter någon annan film eller kanske en serie? I vår guide hittar du tusentals titlar att streama, så ta dig en titt.