Ronja Rövardotter spelas in på nytt

Astrid Lindgrens klassiska historia om Ronja Rövardotter får nytt liv.

De flesta har nog sett Ronja Rövardotter både en eller två gånger som unga. Vårskriket, vildvittrorna och de djupa skogarna. I dagarna blev det officiellt att serien får en remake och denna gång blir det i fantasygenren.

Ronja Rövardotter är bland de mest kända böckerna av Astrid Lindgren, som dessutom är en av världens mest översatta och bäst säljande författare med fler än 75 publicerade böcker. Hennes verk har översatts till över 100 språk och sålts i fler än 165 miljoner exemplar, samt har producerats som fler än 70 långfilmer och TV-produktioner. Nu får alltså historien om Ronja nytt liv.

Den kommande serien Ronja är skriven av Bron-skaparen Hans Rosenfeldt, regisseras av Lisa James Larsson (Victoria) och kommer bestå av tolv avsnitt fördelade över två säsonger. Men det är ännu inte klart vilka som axla rollerna i serien, men det arbetet pågår för fullt enligt NENT:s pressmeddelande.

– Ronjas självförtroende och komplexitet gör henne till en av mina absoluta favoritkaraktärer. Den här klassiska berättelsen om en stark och självständig flicka har alltid varit före sin tid, och dess underliggande teman om vänskap, närhet till naturen och ifrågasättande av sina egna fördomar är så relevanta än idag säger Filippa Wallestam, EVP och Chief Content Officer på NENT Group.

Det är inte klart exakt när serien har premiär, men någon gång under 2023 ska vi kunna se de första avsnitten av Ronja.