Rysligaste filmerna 2020 – här streamar du dem

Att kolla filmer för att höja pulsen är något som vi alla gillar att göra ibland. Det har kommit tusentals bra skräckfilmer och andra typer av rysare genom åren, men vi har tänkt att det vore fint med en lista med lite nya rysare. Därför har vi plockat ihop några av våra favoriter från det här året. Så – rysliga filmer från 2020!

Underwater

Först ut är nya sci-fi-filmen Underwater med Kristen Stewart i spetsen. Under januari släpptes filmen i USA och nu går den äntligen att streama i Sverige. Filmen är regisserad av William Eubank, som tidigare gjort The Signal, och medverkar gör bland annat Kristen StewartTJ Miller och Vincent CasselUnderwater handlar om ett gäng forskare i ett underjordiskt labb som måste rädda sig själva när en jordbävning förstör deras labb.

TILL FILMEN

The Invisible man

När Celias våldsamma ex tar sitt liv och låter henne ärva hans förmögenhet misstänker hon att allt är en bluff. När konstiga saker börjar hända blir hon säker på att han jagar henne, i osynlig form. I huvudrollen ser vi Elisabeth Moss som fick sitt stora genombrott i The Handmaid’s Tale.

TILL FILMEN

Blumhouse’s Fantasy Island

Den gåtfulle Mr. Roarke uppfyller sina gästers hemliga drömmar på en lyxig men avlägsen tropisk resort. Men när fantasierna förvandlas till mardrömmar tvingas gästerna försöka lösa öns mysterium för att undkomma med livet i behåll.

TILL FILMEN

Greta & Hans

Tidigare i år kom en nytolkning av bröderna Grimms tyska folksaga Hans och Greta. Den här gången går den under titeln Greta & Hans, där Greta spelar en lite mer central roll i historien. I höstruskiga medeltidslandskap får vi se hur den unga flicka leder sin lillebror in i den mörka skogen i ett desperat sökande efter mat och arbete – men de snubblar snart på en skrämmande ondska.

TILL FILMEN

The Grudge

I början av 2000-talet var The Grudge skräckfilmen på allas läppar. I år var det tänkt att det skulle komma en så kallad reboot på den populära skräckisen, men istället blev det någon form av sidohistoria som utspelar sig samtidigt som originalfilmen.  I den nya versionen från 2020 följer vi en ensamstående mamma och en privatdetektiv som undersöker fallet med en ung mamma som mördade sin familj i sitt eget hus. Hon upptäcker att huset hemsöks av ett hämndlystet väsen som förbannar alla som besöker huset.

TILL FILMEN

You Should Have Left

Märkliga händelser inträffar när ett framgångsrikt par och deras unga dotter åker på semester till ett avlägset hus på den walesiska landsbygden. I rollerna ser vi Amanda Seyfried (Mamma Mia!) och Kevin Bacon (Mystic River).

TILL FILMEN

Vi har gjort en lista med dessa och många andra rysare i en och samma lista – den hittar ni här.