Rysligt och mysigt – Halloweenfilmer för hela familjen

Hösten är här: löven både byter färg och faller av, temperaturen tickar nedåt och soltimmarna blir färre. Det låter kanske värre än vad det är, för med hösten kommer även Halloween – en högtid då vi tycker att man ska samla nära och kära för gemensam filmtittning! Vi har gjort en lista med Halloweenfilmer som passar för både de yngre och äldre, så att man kan njuta av underhållningen tillsammans.

Coco

I det här animerade äventyr följer vi den unge Miguel, som drömmer om att bli lika bra på gitarr som Mexikos mest berömda musiker Ernesto de la Cruz. Men Miguels familj har helt förbjudit musik i generation efter generation. Miguel trotsar förbudet, och upptäcker ett gammalt släktmysterium vilket leder till att hans familj återförenas. Ett mångbottnat musikäventyr med fint budskap och härlig musik

TILL FILMEN

Nelly Rapp

Nelly och hennes hund London ska tillbringa höstlovet hos sin morbror Hannibal. Men det visar sig att Hannibal inte lever det lugna liv som hon trott – han är en monsteragent! Nelly är snart omgiven av vampyrer, spöken, varulvar och Frankensteinare och dras in i ett gastkramande äventyr där allt hon tidigare trott på sätts på prov. En perfekt Halloweenfilm för familjen!

Paranorman

Den missförstådde pojken Norman har förmågan att tala med de döda. Han kontaktas därför när den lilla staden måste räddas från en uråldrig förbannelse. Norman tvingas möta både zombies, häxor och idiotiska vuxna under sitt uppdrag.

Happy Halloween, Scooby-Doo

När högtflygande pumpalyktor och ett gigantiskt pumpahuvud hotar Crystal Cove slår sig Scooby-Doo och gänget ihop med vetenskapsmannen Bill Nye och mörkrets prinsessa Elvira för att lösa mysteriet.

Nightmare Before Christmas

Den här klassiska stop motion-filmen från 1993 har 8.0 i IMDb-betyg och är regisserad av ingen mindre än Tim Burton. Vi får följa vi Jack Skellington, den spinkige kungen av Halloween Town, som kidnappar jultomten och planerar att ge kusliga julklappar till alla barn.

TILL FILMEN

Frankenweenie

När Victor förlorar sin hund Sparky bestämmer han sig för att försöka återuppväcka sin vän med hjälp av vetenskapens krafter. När Sparky smiter ut så inser snart hela staden att det kan innebära stora problem när man tar vetenskapen i egna händer. En kritikerhyllad film fylld av kärlek till 50-talets monsterfilmer.

TILL FILMEN

Gruffalon

Den här 30 minuter långa filmen baserad på en bok med samma namn, blev nominerad till en Oscar i kategorin Bästa animerade kortfilm. Den utspelar sig i skogen och handlar om en mus, som med sin list lyckas undvika att bli uppäten av både orm, ugglan och räven. Hur? Genom att fantisera ihop en historia om Gruffalon. En riktig pärla som handlar om att list kan övervinna styrka.

TILL FILMEN

Letar du efter något helt annat? Ingen fara. Det är bara att klicka dig vidare till vår guide, där du hittar det mesta inom streaming just nu.