Så blir tredje säsongen av Heder

I höst är Viaplays succéserie Heder tillbaka med nya avsnitt. Nu släpps de första bilderna från serien.

Nour, Janni, Elin och Karin på advokatbyrån Heder är snart tillbaka i nya avsnitt. Sina yrken till trots och med ett gemensamt, tvivelaktigt förflutet balanserar de fortfarande på gränsen mellan rätt och fel i sin kamp för kvinnors rättvisa. Återigen med Alexandra Rapaport, Eva Röse, Anja Lundqvist och Julia Dufvenius i rollerna.

– Jag är oerhört stolt över Heder säsong tre, känner att vi toppar oss på alla plan. Säsongen är underhållande, otroligt otäck och vi får uppleva nya sidor hos våra karaktärer. Minst sagt. En rysarsäsong helt enkelt, säger Alexandra Rapaport.

När vi kommer in i handlingen har det gått 18 månader sedan vi senast såg de fyra advokaterna. Och det börjar brutalt med ett omskakande terrorattentat riktat mot en stor grupp kvinnor. Det visar sig kunna kopplas till incelrörelsen – män som hamnat i ofrivillig celibat och byggt upp ett våldsamt hat mot kvinnor.

– Mäns våld mot kvinnor är tyvärr ett outsinligt ämne som vi i Heder tar ett steg längre. I den här säsongen utsätts hela samhället för fara och våra karaktärer ställs inför prövningar som tycks omöjliga. Det här måste alla se, säger Julia Dufvenius.

Heder har premiär den 12 september och kan streamas på Viaplay.