Säsong 2 av ”Sverige mot Norge” – här är deltagarna

Den 12 januari är det premiär för den andra säsongen av Sverige mot NorgeTV4. Här är alla deltagare i kommande säsong.

Snart ska de svenska och norska vintersportsgiganterna inom längdskidor och skidskytte på nytt göra upp, när den andra säsongen av tävlingsprogrammet Sverige mot Norge har premiär på TV4. Första säsongen vanns av det norska laget med Therese Johaug och Petter Northug i spetsen.

Den här säsongen är Petter Northug programledare tillsammans med den svenske skidlegenden Gunde Svan. Tillsammans kommer de att leda svenska och norska vinteridrottsstjärnor genom lagtävlingar, individuella stafetter och dueller. För vinnarna i varje tävling väntar viktiga poäng som kan bli avgörande i finaltävlingarna och för förlorarna väntar ett straff med högt underhållningsvärde.

– Det är alltid lika spännande när Sverige och Norge ska göra upp i tävlingssammanhang. Det bästa med årets säsong är att tävlingarna flyttats från stranden till den fantastiska nya miljön i bergen i Norge. Det var storslaget på ett helt annat sätt och samtidigt var tävlingarna extremt tuffa. Exempelvis hade Teodor aldrig varit så trött som han var efter en av tävlingarna, vilket också kommer synas tydligt i programmet, säger Gunde Svan.

Sveriges deltagare:

Frida Karlsson: Guld, silver och brons som 19-årig debutant under längd-VM 2019. Yngsta VM-guldmedaljören någonsin. Utsågs till Årets nykomling och var en del av Årets lag på Idrottsgalan 2020. Anses av många som Sveriges stora framtidshopp inom längdskidor.

Teodor Peterson: Tvåfaldig olympisk silvermedaljör i sprint. Avslutade karriären våren 2020.

Emil Jönsson Haag: 13 individuella världscupssegrar i sprint, två OS-medaljer och två VM-medaljer. Avslutade karriären 2018.

Anna Jönsson Haag: Fyrfaldig OS-medaljör med bland annat guld i Sotji 2014. Vann bragdguldet 2014 efter stafettguldet i OS. Hon har även tagit tre VM-medaljer. Avslutade karriären 2018.

Norges deltagare:

Marit Bjørgen: Världens främsta längdskidåkare genom tiderna med makalösa 18 VM-guld och 8 OS-guld och totalt 41 medaljer i VM- och OS-sammanhang. Avslutade karriären 2018.

Martin Johnsrud Sundby: Framgångsrik längdskidåkare med fem OS-medaljer, varav två guld, och nio VM-medaljer, varav fyra guld.

Tarjei Bø: En av Norges mest meriterade skidskyttar med hela 18 VM-medaljer och två OS-medaljer.

Ingrid Landmark Tandrevold: Ung och lovande skidskytt med silver och guld under skidskytte-VM 2019.

Sverige mot Norge har premiär 12 januari klockan 21.00 på TV4 och TV4 Play.