Se den första trailern till storfilmen ”Dune”

I vinter har den storslagna science fiction-filmen Dune premiär. Nu är den första trailern här. 

Det är Frank Heberts sci-fi-roman Dune från 1965 som återigen ska filmatiseras. Den här gången är det regissören Denis Villeneuves tur att ge den episka historien liv. Samma Denis Villeneuves står bakom flera stora filmer, bland annat Arrival och Blade Runner 2049, men den kommande Dune sägs vara hans största filmsatsning hittills.

Historien kretsar kring den unga Paul Atreides. Han tvingas att bege sig till den ogästvänliga planeten Arrakis för att försvara den och dess extremt eftertraktade värdefulla tillgång Melange. Ämnet kan förlänga liv, förstärka mänskliga egenskaper och låsa upp människans fulla potential, men den måste skyddas till varje pris. Det enda sättet att lyckas är att övervinna fruktan.

Det är en stjärnspäckad lista av skådespelare vi kommer få se. Inte bara svenska Stellan Skarsgård, Timothée Chalamet och Rebecca Ferguson, utan också Javier Bardem och Jason Momoa.

Dune har svensk biopremiär den 18 december. Fram tills dess så kan ni hålla utkik efter massa andra nyheter i vår premiärkalender här.