Se första trailern till svenska skräckserien ”Dystopia”

På söndag den 13 juni är det premiär för den svenska skräckserien Dystopia. Nu kan du se den officiella trailern här nedan.

Det är inte varje dag det produceras svenska skräckserier. Men i helgen har alltså Viaplays nya originalserie Dystopia premiär. Den handlar om ett gäng unga svenskar mitt i karriären som ska arrangera ett stort postapokalyptiskt rollspel i Sverige, dit likasinnade från hela Europa är inbjudna. Gemensamt för deltagarna är att de älskar att pressa sig själva mentalt och fysiskt. Nu har de hittat en fabrik långt ut i de svenska skogarna som av okänd anledning övergavs på 1980-talet, mitt under kalla kriget. När gänget anländer till den isolerade platsen börjar snart oväntade saker att hända, saker som sätter igång mörka krafter inom och utom gruppen.

– Dystopia är en osvensk och orädd serie som var väldigt utmanande att spela in, men jag älskade att spela min karaktär Domenica. Det är fantastiskt att få spela en hämningslös och hård alfatjej som tar vad hon vill ha. Dessutom är fotot så våldsamt snyggt att den är sevärd bara därför, säger Lola Zackow.

trailern får man se glimtar från de läskiga mörka miljöerna inne i fabriken. Situationen blir inte bättre av att gänget har gjort sitt yttersta för att göra fabriken ännu läskigare än vad den redan är, för att det ska påminna om en framtida katastrof. För den som rör sig där inne blir det svårt att avgöra när faran närmar sig…om de ens upptäcker den.

Premiär söndag den 13 juni på Viaplay.