Serierna vi ser fram emot mest 2022

Året 2022 bjuder på många spännande premiärer. Vi hittar guldkorn på flera streamingtjänster framöver, bland annat på Netflix, HBO Max och SVT Play. Vi har listat ett par av serierna vi ser fram emot mest under året. På de serier där spikat premiärdatum finns tillgängligt så skriver vi ut det efter seriens titel, på de serier som saknar datum skriver vi TBA, dvs. to be announced.  

Euphoria – säsong 2

I det kritikerrosade dramat Euphoria följer vi en grupp av gymnasieelever som försöker navigera genom livet och alla dess hinder. Ungdomar som strävar efter att hitta sånt som gör livet meningsfullt. Kortfattat så är det en mix av allt från sex, vänskap, droger, sociala medier och identitet Nu närmar sig alltså den uppföljande andra säsongen. Första avsnittet sändes den 9 januari 2022, så passa på att njuta av den nya säsongen här.

TILL SERIEN

Välkommen till Köping – säsong 2

Nästan två år har gått sedan vi sist såg de karismatiska vännerna från Köping och mycket har hänt med våra älskade huvudpersoner. Efter en tuff pandemitid finns det många drömmar, bekantskaper och äventyr att göra. I säsong två av Välkommen till Köping får vi följa med Mats som har träffat kärleken och firar midsommar i Dalarna. Vi ser gänget stötta och muntra upp Frasse som har haft det tufft och vi får följa med när Linda Hammar tar med vännerna på en heldag till Gröna lund.

TILL SERIEN

Killing Eve – säsong 4

En MI6-agent och en känslokall lönnmördare i en lång katt-och-råtta-lek, där båda tycks intressera sig osunt mycket för varandra. Så kan man kortfattat beskriva dramakomedin som under tre säsonger underhållit tittare världen över. Men nu närmar sig alltså slutet för den populära serien, som rapporteras läggas ned efter den nya fjärde säsongen som hade premiär den 27 februari.

TILL SERIEN

Outlander – säsong 6

Outlander har under sina fem första säsonger blivit en given favorit hos många drama-älskare världen över. Under 2022 är det dags för säsong 6, som är baserad på Diana Gabaldons roman ”Snö och aska”. Där får vi se hur huvudpersonerna Claire och Jamie tvingas till tuffa val då frihetskriget kryper sig allt närmare. Samtidigt finns det förstås en del upplevelser från tidigare säsonger som måste bearbetas parallellt. Så det blir helt enkelt en säsong fullmatad med drama. Premiären gick av stapeln 7 mars på Viaplay och serien hittas här nedanför.

TILL SERIEN

Familjen Bridgerton – säsong 2

Familjen Bridgerton, baserad på Julia Quinns romanserie med samma namn, blev en dundersuccé under 2020. Ett modernt kostymdrama som utspelar sig i 1800-talets England. I blickfånget hittar vi överklassfamiljen Bridgerton, där handlingen beskrivs som en blandning mellan Jane Austen och Bridget Jones dagbok. Det är kärlek, intriger och sex. Vad mer kan man begära? Streama första säsongen nedanför så att du är redo när de nya avsnitten släpps någon gång under 2022.

TILL SERIEN

Ozark, säsong 4, del 2 – premiär: 29 april

Ozark får vi följa en till ytan normal familj. Men pappan har i hemlighet tvättat pengar åt en mexikansk kartell. För att undkomma en brutal död tvingas familjen från hemmet i Chicago till sommarorten Ozark. Väl där hoppas han kunna tvätta några miljoner dollar en sista gång för att bli kvitt kartellen, men ju längre tiden går desto fler problem dyker upp för familjen. I rollerna ser vi bland annat Jason Bateman och Laura Winney.

TILL SERIEN

Stranger Things, säsong 4 – premiär: 27 maj

Sist vi fick följa med ungdomarna under deras äventyr i Hawkins var 2019. Nu, dryga två år senare, aviserar Netflix för en ny säsong. Men något exakt datum anges inte. De begränsar premiären till någon gång under sommaren 2022. Så publiken kommer med andra ord behöva vänta totalt tre år mellan säsong tre och fyra. I de nya avsnitten får återigen bröderna Matt och Ross Duffer nytt regi-förtroende i den 80-talsosande sci-fi-serien.

TILL SERIEN

Young Royals, säsong 2 – premiär: november 2022

Det svenska överklassdramat Young Royals  utspelar sig på den fiktiva internatskolan Hillerska, där Huvudpersonen – Prins Wilhelm – tvingas gå. Men det ska visa sig att det inte blir det lättaste när man vill följa sitt hjärta. Serien blev kritikerrosad under sin första säsong och alla ni där ute väntar på nya avsnitt: håll ut. För till sommaren har Netflix annonserat att vi får se mer av skolan, prinsen och dramat Young Royals.

Nattryttarna – premiär: hösten 2022

I den verklighetsbaserade dramaserien Nattryttarna får vi se Jonas Karlsson och Hanna Ardéhn som huvudrollsinnehavare. Nattryttarna är en överlevnadshistoria och bygger på vittnesmål från de händelser som inträffade på ett ridcenter där unga flickor utnyttjades av en känd hästprofil som också hade sin familj boende på gården. För manus står Ulf Kvensler (Vår tid är nu) och serien har skapats i tätt samarbete med Sophie Jahn, dotter till den man som anklagades och senare dömdes för sexualbrott. Premiär under hösten 2022.

The Crown, säsong 5 – premiär: november månad

Det börjar återigen bli dags att rulla ut röda mattan för de brittiska kungligheterna. Nya säsongen av The Crown kryper närmare, där vi fortsätter följa intrigerna, maktkamper och kärleken i engelska kungahuset. Den här gången är det fokus på 1990-talet, men vilka historiska nedslag som görs vet vi inte ännu.

TILL SERIEN

House of the Dragon – premiär: 22 augusti

Game of Thrones är en av historiens mest framgångsrika serier. Under nästa år så får vi bekanta oss med en fortsättning, eller en historia i samma universum i alla fall.  Serien är en s.k. prequel, vilket innebär att den utspelar sig före händelserna i Game of Thrones. Mer specifikt 200 år tidigare, där tittaren får följa släkten Targaryens framfart. Serien kommer vara baserad på George R.R. Martins roman ”Fire & Blood” och har premiär någon gång under 2022. I listan av skådespelare hittar vi bland annat Olivia CookePaddy Considine och Emma D’arcy.

Obi-Wan Kenobi – premiär: 27 maj

Star Wars-historien slutar aldrig fascinera folk, så det är inte konstigt att Disney väljer att satsa på ytterligare en spin-off efter The Mandalorian-succén. Men till skillnad från Mandalorian, som bara var löst sammankopplat till filmserien, så fyller Obi-Wan Kenobi i luckorna mellan Mörkrets Hämnd och Stjärnornas krig från 1977. Det är inte officiellt när under 2022 serien har premiär, men ni får hålla utkik här på bloggen. Vi håller er uppdaterade!

The Lord of the Rings – premiär: TBA

Många Sagan om Ringen-fans sitter säkerligen som på nålar inför premiären av nästa storsatsning på Amazon Prime. Streamingtjänsten ska ha öppnat plånboken på vid gavel och sägs ha spenderat 465 miljoner dollar – för enbart första säsongen. Inspelningarna av serien är i full gång på Nya Zeeland och det utlovas klassiska Lord of the Rings-miljöer. Det är ännu inte officiellt när första avsnittet kommer gå att streama, men någon gång under nästa år så kommer vi återigen få stiga in i J.R.R. Tolkiens hyllade universum.

Kärlek och anarki, säsong 2 – premiär: 16 juni

Det är inte ofta svenska dramaserier slår både i Sverige och internationellt. Men Kärlek och anarki fick breda positiva recensioner efter premiären i slutet av 2020. Kärlek och anarki kretsar kring den gifta konsulten Sofie och den yngre IT-teknikern Max, som snabbt utvecklar en udda men livsbejakande relation på jobbet. Under 2022 så får vi äntligen se fortsättningen!

TILL SERIEN

Snabba Cash, säsong 2 – premiär: TBA

Med Evin Ahmad i huvudrollen återvände Snabba Cash till Netflix under 2021. I den nya versionen utspelar sig historien tio år efter händelserna i originalfilmerna. Sedan sist har den undre världen blivit allt mer skoningslös och kaotisk. Förutom ovan nämnda Evin Ahmad så dyker både Olle SarriAlexander Abdallah och den svenska rapparen och skådespelaren Z.E. i serien. Redan i år, 2022, så får vi se uppföljande säsongen. Det finns dock inget spikat datum, så ni får hålla ut lite till. Men vi lovar att återkomma så fort ett datum är officiellt.

Glöm förresten inte att skapa konto på tv.nu. Som inloggad får du tillgång till flera smidiga funktioner, bland annat så kan du skräddarsy din tablå med precis dina favoritkanaler och streamingtjänster – i precis den ordning som du önskar. Dessutom får du även vårt nyhetsbrev måndagar och fredagar, där vi tipsar om de hetaste premiärerna och alla gömda guldkorn där ute i streamingdjungeln.

HITTA FLER SERIER HÄR