Skräckfilmerna som vi längtar mest efter 2018

Nu när både jul, nyår och trettondagsafton är överstökade så är det dags att släppa lite på feel good-myset och släppa in lite mer skräck och mörker i hus och koja. Det nya året lovar gott på den fronten – det planeras massvis med släpp av bra skräckfilmer av olika slag, därför tänkte vi göra en lista på några vi ser fram emot lite extra. Varsågoda!

 

Insidious: The Last Key

Detta blir den fjärde filmen i Insidious-serien och återigen gör parapsykologen Dr. Elise Rainer entré. Denna gång så ställs hon inför det kanske mest rysliga och skräckinjagande fallet hittills – hennes hus blir nämligen hemsökt. Filmen har premiär i Sverige den 5 januari. Fram tills dess kan ni se de föregående filmerna i Insidious serien – här hittar du första, andra och tredje filmen!

 

Annihilation

Denna science fiction-skräckis är baserad på boken med samma namn. Filmen tar sin början när en grupp soldater ger sig in i en okänd katastrofzon där vanliga naturlagar inte verkar gälla, men bara en soldat återvänder vid liv, dessutom svårt sjuk i någon okänd sjukdom. Den sjuke soldatens fru Lena (Natalie Portman) beslutar sig för att ge sig in i den livsfarliga zonen för att få svar på vad som kan ha hänt och för att rädda sin mans liv.

 

Cloverfield 3

Filmen som tidigare var planerad att heta ’God Particle’ blev istället Cloverfield 3. Från början var det också sagt att filmen skulle handla om besättningen på en rymdstation, som blir de enda överlevande människorna efter att jorden raderats ut fullkomligt efter en olycka med en partikelaccelerator. Men rykten säger att manusförfattaren Oren Uziel har gjort relativt stora ändringar i handlingen, men det återstår att se vad ändringarna består av. Tidigare filmer i serien Cloverfield och 10 Cloverfield Lane och går att streama när ni vill!

 

Slender Man

Slender Man är berättelsen om en lång, smal och skräckinjagande och övernaturligt figur utan ansiktsdrag och väldigt långa armar. Det sägs att Slender Man ligger bakom försvinnandet av ett sort antal barn och ungdomar. Men hur ligger det egentligen till?

Winchester

Sarah Winchester är arvtagerska till ett sort vapenföretag som tillverkat ett gevär kallat ’Winchester repeating rifle’. När hennes make och barn plötsligt dör, så får hon för sig att hon själarna till alla de som dödats av vapnet är ute efter henne.

The New Mutants

The New Mutants är Marvels nedslag i skräckis-genren, baserad på serietidningen med samma namn. Den kommer följa fem mutanter som är tillfångatagna och fängslade i en hemlig anläggning, där kvintetten lär sig utforska sina unika egenskaper. Men de fem mutanterna vägrar hållas fångna och inser att flykt är det enda alternativet. Vi kommer få se flera kända ansikten, bland annat Maisie Williams från Game of Thrones och Charlie Heaton som spelar Jonathan Byers i Stranger Things.

 

Slice

TIllsammans med stjärnor från både Stranger Things och Atlanta är världskända rapparen Chance the Rapper på väg att göra skådespelardebut. Det blir i komediskräckisen Slice, vars handling fortfarande är lite oklar. Men den sägs handla om ett pizzabud som mördas och den efterföljande jakten på vem som utfört dådet. Listan på misstänkta är lång och innefattar allt från knarklangare till en varulv.

A Quiet Place

I klassisk skräckfilmsanda så handlar den här filmen om en familj som bor ute i skogen i ett nedgånget hus. Det som skiljer denna film från andra är tystnaden. En övernaturlig, ondskefull kraft av något slag övervakar huset och blir aggressivt av ljud, så familjen kommunicerar enbart via teckenspråk och gör allting så tyst det bara går.

Om ni inte orkar vänta på att filmerna ska ha sin premiär kan ni alltid se andra skräckfilmer så länge. Ni hittar ett stort antal titlar genom vår playguide.