Svenska serier att se fram emot i höst

Det finns många fördelar med sommar, men man får inte glömma bort att hösten inte bara är en period av sjunkande temperaturer, utan också massvis med riktigt bra och nya serier. Vi har samlat våra svenska favoriter från några av streamingtjänsterna vi guidar till, såsom Netflix, Viaplay, HBO Nordic, C More och SVT Play.
Om du vill hålla dig uppdaterad på fler premiärer hos streamingtjänsterna kan du spana in vår Premiärkalender här.

Älska mig säsong 2, Viaplay 13 september

Med Josephine Bornebusch som både regissör och som en av huvudrollerna i dramat Älska mig får vi se hur olika generationer hanterar återkommande teman i livet som kärlek, sorg, passion och relationer. När den efterlängtade säsong två nu drar igång har vardagen kommit ifatt familjemedlemmarna Clara, Aron och Sten, som avslutade premiärsäsongen med att äntligen få ihop det med personerna de tror sig älska.

Sommaren -85, SVT Play 14 september

Serien Sommaren -85 står för dörren och här får vi hälsa på i det lilla samhället Braxinge. Vi följer Åsa som har sparat i flera år för att dottern Lena ska få åka till England på en språkresa, men när en ny chef sätter käppar i hjulet för henne verkar ingenting bli som det var tänkt. Samtidigt planerar Lenas mormor Barbro att sätta orten på kartan genom att anordna den första årliga Korvfesten. I rollerna ser vi Lotta Tejle, Emma Broomé, Elina Sätterman, m.fl.

Bröllop, begravning och dop säsong 2, C More 14 september

Colin Nutleys Bröllop, begravning och dop blev en tittarsuccé när första säsongen kom i 2019 och blev då TV4:s mest framgångsrika premiär på sju år. På streamingtjänsten C More är serien en av de mest tittade. Nu är det dags för en andra säsong och återigen får vi se hur det går för karaktärerna i såväl kärlek som sorg. Medverkar gör bland annat Helena Bergström, Molly Nutley, Alexander Karim och Robert Gustafsson.

White Wall, SVT Play 20 september

I en nedlagd gruva i ett litet gruvsamhälle i norra Sverige pågår arbetet att skapa världens största slutförvar för kärnavfall. Men när tre personer dör i en sprängningsolycka nere i ett schakt börjar ryktena florera om ett fynd som ingen kan förklara.

Lyckoviken, Viaplay 20 oktober

Den 20 oktober kommer vi få se Camilla Läckbergs Viaplay-original Lyckoviken ha premiär. Serien är ett krimdrama som utspelar sig i den fiktiva orten Lyckoviken som ligger idylliskt precis vid havet. Området är som Sverige i miniatyr där sex familjer bor sida vid sida – från knegare till välbeställda, från välmående till olyckliga. Det blir en stjärntät lista av skådisar, bland annat Alexander Karim, Martin Stenmarck och Ia Langhammer.

Ambassadören, Viaplay 11 oktober

Tips till dig som gillar komedi! Här får vi följa med komikern Mikael Tornving i rollen som den självcentrerade och stundtals förvirrande ambassadören Thomas. Ambassadören utspelar sig på den till synes hederliga svenska ambassaden i Mexico City, där Thomas står inför uppdraget att säkra en stridsflygplansaffär mellan Sverige och Mexiko. Ett uppdrag som tvingar ut honom på ett etiskt minfält. Samtidigt kämpar han hårt för att nå sin stora dröm: att bli ambassadör i politikens huvudstad Washington D.C.

Björnstad, HBO Nordic hösten 2020

Denna dramaserie är baserad på den internationella succéromanen skriven av Fredrik Backman (En man som heter Ove) och regisserad av Guldbaggebelönade Peter Grönlund. Serien kretsar kring den lilla staden Björnstad som sakta håller på att försvinna in i den omgivande skogen. Den lokala hjälten och hockeystjärnan Peter återvänder hem för att bygga upp stadens juniorlag. Hela bygdens drömmar om en ljusare framtid landar tungt på dessa unga pojkarnas axlar. När lagets stjärnspelare blir anklagad för en fruktansvärd handling försätts hela staden i kaos.