SVT satsar på långfilmer i vår

Har du inga planer i vår så kommer SVT med en lösning. Framöver släpper kanalen 140 filmtitlar på sin streamingtjänst SVT Play.

Det blir fullspäckat med filmer från hela världen, så se till att göra plats i kalendern framöver. Förutom att visa flera kritikerrosade svenska filmer som Spring Uje, spring och dramat Min pappa Marianne så kommer dessutom vi får se flera andra svenska filmer som Inland, Andra sidan och Snälla kriminella. Den sistnämnda kommer ha världspremiär i april, där vi bland annat hittar Johan Glans i en av rollerna.

Andra sidan, Inland och Snälla kriminella har alla tillkommit som en del av SVT:s och Filminstitutets gemensamma satsning på lågbudgetfilm för nya talanger, Moving Sweden.

– Det fantastiska resultatet av Moving Sweden-satsningen som vi under våren och fram till sommaren kan se på SVT ger gott hopp om den unga talangen och om framtiden för svensk filmkonstaterar Charlotta Denward, långfilmsansvarig på SVT.

Men det blir även massvis med annan kvalitetsfilm också. Vad sägs om Quentin Tarantinos västernrulle The Hateful Eight, journalistdramat Spotlight eller Steven Spielbergs Bridge of Spies? Det är ett axplock av vad som väntar.

SVT visar kommer som sagt bjuda på filmer från alla delar av världen. Brasilianska dramat Aquarius, den absurda zambiska satiren I Am Not a Witch, det gripande kinesiska dramat So Long, My Son och tre filmer av japanske Cannes-vinnaren Hirokazu Kore-eda, nämligen Tredje mordetEfter stormen och Systrarna.

I vår guide kan du smidigt leta fram just din favorit och filtrera på allt från IMDb-betyg, årtal och genre. Så vill du hålla koll på SVT Play framöver så kan du göra det här.