SVT spelar in en ny ”Sune”-serie

Sune och hans familj har genom åren uppnått kultstatus i Sverige. Nu spelar SVT in en ny serie – som går under titeln Familjen Andersson.

I den nya serien följer vi Karin och Rudolf och deras tre barn i den lilla staden Glimmerdagg, på jobbet och i hemmet. Precis som a lla föräldrar försöker de få vardagspusslet att fungera, det är bara det att vardagen sällan blir vardaglig med den här familjen…

Granne med Anderssons bor även den dryga norrmannen Oddvar. Han gör allt för att förpesta grannsämjan och försöker starta en norsk-svensk konflikt i området. Vi får också möta Karin och Rudolfs vänner familjen Blixt.

Sune spelas av Olle Einarsson, storasyster Anna av Laura Lindkvist, och lillebror Håkan av Folke Axelsson Schulman. Dessutom ser vi Julia Dufvenius, Filip Berg och Liv Mjönes dyka upp i några av de större rollerna.

– Jag ser fram emot att göra en bred humorserie för alla åldrar. Med karaktärer som är både underhållande, intressanta och ibland inte så lite knäppa. Familjen Andersson ger mig den möjligheten, säger regissören Peter Dalle.

Serien spelas in under hösten. Inget premiärdatum är spikat ännu.