SVT-succén ”Skavlan” läggs ned

Den populära talkshowen Skavlan läggs ned. 

Skavlan startades som en SVT-produktion i januari 2009 och har sedan dess kommit till att bli den populäraste talkshowen i hela Norden, där diverse aktuella och unika ämnen tagits upp. Programmet har spelats in i Stockholm, Oslo, London, och New York och har haft med gäster från hela världen.

24 säsonger och totalt 284 avsnitt har det hunnit bli, men nästkommande 25:e säsongen blir alltså den sista, meddelar SVT i ett pressmeddelande. Men det verkar inte vara slutet för Fredrik Skavlans programledarkarriär, snarare tvärtom.

– Mitt mål som TV-producent har varit att det här unika talkshow-formatet skulle överleva mig som programledare, och tack vare min kollega Carina Bergfeldt ser vi nu att detta är möjligt. Därmed känner jag mig fri att få realisera andra idéer medan arbetsglädjen fortfarande är intakt. Vad det konkret blir, får vi återkomma till, säger Fredrik Skavlan, som hoppas få vara ”lite mer Fredrik, och lite mindre Skavlan”, säger han.

Under årens gång har vi fått se gäster från hela världen, där allt från världsstjärnan Rihanna till skådespelaren John Cleese varit med i showen.

– Jag kommer att sakna gästerna, förstås. Publiken. Tittarna jag träffar på i affären. Men framför allt den fokuserade professionalismen hos min personal och i teamet, säger Skavlan.

Vill du streama programmet kan du göra det här.