Vår unga TV-tyckare har sagt sitt – här är Theas 5 favoritfilmer

Inför påsken 2022 gick vi ut och letade efter en ung filmälskare som ville spendera ett par dagar med att se massvis av film och berätta om sina favoritfilmer hos oss på tv.nu. Vi fick in massvis med fina ansökningar, men en som stack ut var Thea. Hon satte sig och streamade en hel drös filmer och valde ut sina favoriter. Ni hittar hennes tips sammanfattade nedanför.  

Return to Space

Vi följer Elon Musk och hans företag som bygger en raket för att en dag komma ut i rymden. Spännande uppskjutningar och resor i atmosfären spelas in. Om du gillar rymdraketer eller tycker Elon Musk är spännande är denna film given. Men utan något större tidigare intresse märkte jag ändå hur fast jag blev framför skärmen.

TILL FILMEN

Döden på Nilen

Ett mord sker på båten där det nygifta paret befinner sig med deras vänner – och mannens stalkande ex. Detektiven som var medbjuden försöker lösa fallet när allt mer oroligheter börjar hända. Här snackar vi en film man kan diskutera och tänka på. Försöka komma på själv vem mördaren är innan man får veta i filmen är en av mina favoritsysselsättningar och om du också gillar det är den här perfekt för dig.

TILL FILMEN

Little Women

March-systrarna försöker leva sina liv på sitt sätt i tiden efter det amerikanska inbördeskriget. Kärlek, sjukdomar, baler och krig – den här filmen har allt. Här kan du slippa se en tråkig historiafilm, men ändå lära dig nåt om hur det var att leva på slutet av 1800-talet. Bra skådespelare och genomtänkta scener gör det till en bra och fin film att kolla på.

TILL FILMEN

Coda

I den trefaldigt Oscarsbelönade Coda får vi följa Ruby som lever i en familj där alla utom hon döva. Hon försöker leva ett normalt tonårsliv, balansera det med familjens fiskeföretag i svåra tider och samtidigt drömma om framtiden. En hjärtevärmande historia om att ta tuffa beslut, övervinna tuffa motgångar och familjens starka band.

TILL FILMEN

The Batman

Polisen hittar ett kort adresserat till Batman på brottsplatsen av ett mord på en högt uppsatt politiker. Batman måste försöka hitta seriemördaren The Riddler samtidigt som mer korruption framkommer i staden Gotham. Den här filmen är perfekt för alla som gillar spänning och filmer där man får tänka och klura lite! Den passar både om du har sett tidigare Batmanfilmer eller inte.

TILL FILMEN