Therese Lindgren bakom ny dramaserie

Therese Lindgren är en av Sveriges främsta kreatörer på sociala medier och Youtube. Nu ska hon debutera som serieskapare med nästa discovery+ original – Dumpad. En helt ny dramakomedi som är baserad på en originalidé av Therese Lindgren om äkta känslor och ämnen som engagerar. Serien handlar om att kämpa med psykisk ohälsa som ung vuxen i en värld som domineras av sociala medier.

– Det här är så otroligt spännande och lite läskigt för jag har aldrig gjort något liknande tidigare. Det känns fantastiskt roligt att få vara med och skapa den här serien, som baserar sig på min idé och mina erfarenheter. Den lyfter även ett viktigt och engagerande ämne som ligger mig varmt om hjärtat – psykisk ohälsa, som tyvärr drabbar allt fler och i synnerhet yngre människor, säger Therese Lindgren.

I rollerna ser vi bland andra Didi Cederström (En våldsam kärlekNora Rios (Kalifat), Arman Fanni (Innan vi dör) och artisten Daniela Rathana som är aktuell med flera hits tillsammans med bland andra Molly Sandén och Oskar Linnros.

– I ett samtal med Therese föddes en idé om att skapa en dramaserie för unga vuxna i ett ämne som engagerar. Och med Thereses djupa kunskap samt egna erfarenheter inom området har vi möjlighet att skapa ett angeläget drama som verkligen når ut till målgruppen. Det är en ynnest att få skapa denna serie tillsammans med Therese, Warner och en så fin cast, säger Niklas Vargö, exekutiv producent för Dumpad på Discovery Networks Sweden.

Inspelning pågår och serien har planerad premiär under senare delen av 2021 exklusivt på discovery+.