Tidernas 10 bästa TV-serier

Det finns nog ingenting som går upp mot en riktigt bra serie. Trots att det har producerats en hel del tvivelaktiga och mindre bra serier genom åren, så finns det förstås guldkorn som dyker upp då och då. För att ni ska slippa leta ihjäl er efter dessa guldkorn i streamingdjungeln så har vi sammansatt en lista av de tio högst rankade serierna någonsin, enligt filmsajten rotten tomatoes användare. Samtliga serier kan ni streama via vår playguide, när ni vill!

10. The Sopranos

Tony Soprano är maffiaboss i New Jersey, men också familjefar. Den balansen är inte alltid helt lätt att hålla. Hans leverne leder till att han får psykiska problem i form av panikångestattacker, så det tar hårt på hans ego när han tvingas söka psykologisk hjälp för sina problem.

9. Sherlock

En modern, uppiffad tolkning av den klassiska berättelsen om Sherlock Holmes. Den här versionen utspelar sig nu på 2000-talet och Sherlock är precis som tidigare ett geni som sitter på en osannolik slutledningsförmåga – en egenskap han använder för att lösa brott som polisen inte lyckas lösa. Med sig har han självklart sin medhjälpare Dr. Watson.

8. Arkiv-X

Science Fiction-succén från 90-talet, där FBI-agenterna Dana Scully (Gillian Anderson) och Fox Mulder (David Duchovny) arbetar på avdelningen för paranormala fenomen, ligger högt upp på tittarnas lista. Det här är en given binge-serie.

7. Buffy the Vampire Slayer

Buffy var namnet på allas läppar under 90-talet och vi fick följa henne jaga vampyrer under hela sju säsonger. Serien har blivit närmast kultförklarad och det är svårt att inte inspireras av Sarah Michelle Geller i sin roll.

6. Doctor Who

Den första säsongen av Doctor Who sändes redan 1963, som sedan följdes av 25 säsonger fram till 1989. Därefter blev det tyst. Men 2005 dök en ny, modern version upp igen. Även här är det svårt att göra en kortfattad beskrivning av serien, men vi får följa doktorn – en utomjordisk tidsresenär som tillsammans med sin följeslagare korsar tid och rum för att lösa problem och möta otrevliga monster.

 

5. Seinfeld

Den här komediserien är så mycket kultförklarad en serie kan bli. Tittaren fick mellan 1989 och 1998 följa med i en handfull vänner i deras ytliga och ofta självupptagna liv på Manhattan.

4. Vänner

Den klassiska serien tar inte helt otippat en plats på topp 10-listan. Vi får följa ytterligare ett gäng med vänner på Manhattan i deras liv som kretsar kring relationer, jobb och kärlek. Det är nog få som inte kollat på Vänner, men har man inte gjort det – så gör det.

3. The Big Bang Theory

Sheldon och Leonard – två vänner, rumskamrater som jobbar som fysiker på California Institute of Technology. På ett sätt är duon geniala, men rent socialt är de ett haveri. Sina dagar spenderar de också tillsammans med Howard och Rajesh, som också är kollegor från jobbet. En dag flyttar Penny in i grannlägenheten, och då rubbas helt plötsligt gruppens dynamik.

2. Breaking Bad

När kemiläraren och helyllepappan får reda på att han har obotlig cancer, så bestämmer han sig för att börja tillverka Crystal Meth för att kunna försörja sin familj och lämna efter sig ett ekonomiskt arv så att de klarar sig efter att han gått bort. Det leder till ett fullkomligt kaos, minst sagt.

1. Game of Thrones

Serien som ligger högst upp på listan handlar om de sju kungadömena i Westeros. Där pågår en ständig kamp på alla håll – kungar, drottningar, adel: alla slåss om makt och ära.

 

Tycker du att det saknas någon serie på listan? Tveka inte att tipsa oss i kommentarerna!