Tittarnas favoriter – här är serierna med högst betyg under 2021

Året 2021 är över. Den klassiska seriesäcken ska knytas ihop och serierna från de senaste 365 dagarna ska sammanfattas. Hur gör man det bäst? Samlar de bästa och högst betygsatta serierna på ett och sammanställe förstås. Här i bloggen ger vi er topp fem, sen hittar ni en förlängd lista, med hundratals serier i slutet av inlägget.

Arcane  – IMDb: 9,2

Många skulle säkert säga att det är lite oväntat att årets högst betygsatta serie är animerad. Men för er som är insatta i data- och tv-spelsvärlden är kanske inte är lika förvånad, för Arcane är nämligen baserad på det omåttligt populära dataspelet League of Legends. Men man behöver inga större förkunskaper från dataspelet för att uppskatta den här animerade serien, vars historia kretsar kring två syskon som hamnar på varsin sida av en brutal konflikt, där politiska övertygelser och magisk teknologi ställs mot varandra.

Dexter: New Blood – IMDb: 8,9

Minns ni seriemördaren Dexter? Precis. Under 2021 återvände serien med en ny säsong efter 7 års tystnad. Under det senaste decenniet har Dexter assimilerat sig i småstadslivet som en älskad medlem av Iron Lake – ett samhälle långt norröver. När en lokal hotshot börjar bete sig hänsynslöst ifrågasätter han om han kan fortsätta undertrycka sina mordiska begär.. Dessutom visar det sig att hans gamla liv ska göra sig påmint på fler än ett sätt.

It’s a Sin – IMDb: 8,7

Den fem delar långa miniserien It’s A Sin hade premiär i januari för snart ett år sen. Men det är uppenbart att den livsbejakande och hjärtslitande dramaserien om 80-talets AIDS-kris berörde många tittare där ute. Ni hittar serien här nedanför.

TILL SERIEN

Invincible – IMDb: 8,7

Ytterligare en animerad serie har klättrat hela vägen till toppen under årets gång. Den här serien heter Invincible och är en brutal superhjälteserie, där 90-talets svunna estetik får nytt liv. Historien kretsar kring den 17-åriga Mark, som lyckas ärva sin pappas superhjältekrafter och i förlängningen också bli en av jordens största hjältar. Allt är som en dröm – tills en chockartad händelse förändrar allt.

Dopesick – IMDb: 8,7

Nummer fem på listan av de högst betygsatta serierna i år är Disney+ verklighetsbaserade drama Dopesick. Med utgångspunkt i Beth Macys faktabok ”Dopesick: Dealers, doctors and the drug company that addicted America”, får vi ta del av den ofattbara läkemedelsepidemi som drabbat USA och skördat hundratusentals offer. Vi får följa en handfull personer som kämpar mot läkemedelsjättar och storföretag som är beredda att göra allt för den ekonomiska vinningens skull. Ett brutal ögonöppnare för många.

TILL SERIEN

HÄR har ni den fullödiga listan på serier från 2021, från högst betygsatta till lägst.  Glöm förresten inte att skapa konto på tv.nu. Som inloggad får du tillgång till flera smidiga funktioner, bland annat så kan du skräddarsy din tablå med precis dina favoritkanaler och streamingtjänster – i precis den ordning som du önskar. Dessutom får du även vårt nyhetsbrev måndagar och fredagar, där vi tipsar om de hetaste premiärerna och alla gömda guldkorn där ute i streamingdjungeln.

 

HITTA FLER SERIER HÄR