Topp 5: Bästa zombiefilmerna

Otroligt många bra listor vi fick in i World War Z-tävlingen och det var svårt att välja ut vinnaren, men kolla era inboxar på facebook så ska det finnas ett meddelande till er som tagit hem priserna. För er som blivit inspirerade har jag kikat runt lite på vod-tjänsterna och länkat de filimerna jag kunnat. Här kommer den vinnande listan:

5. Zombieland.

Den är rolig och bra skådisar som är med. Kul att den är lite inspirerad av Max Brooks – Zombie Survival Guide också. Finns att hyra på Viaplay.

4. REC.

Spansk Zombiefilm. Trodde inte den skulle vara så bra som den var. Gillar att de 3 delarna hänger ihop så bra. Finns att hyra på Viaplay och Headweb

3. 28 Dagar Senare.

Också en underbar engelsk zombiefilm. Inte så myckethumor. Otroligt bra filmad, kan se hur många gånger som helst.

2. Shaun of the dead.

Rolig och skön engelsk zombiefilm. Helt underbar och en film som måste ses.

1. Night of the living dead (1968)

Är en klassiker och den första ”stora” zombiefilmen. Finns att se på Viaplay. Finns att hyra på Headweb.

2:a plats:

5. Night Of The Living Dead (1968) – Filmen som startade allt. Motivation överflödig. Finns att se på Viaplay. Finns att hyra på Headweb.

4. 28 Days Later (2002) – En brittisk film som överraskade åtminstone mig när den kom. Rå, blodig och skitig. Snabba zombies och människor utan samvete.

3. [REC] (2007) – Kom som från ingenstans och återupplivade en rätt död genre (no pun intended). En av de bästa skräckfilmerna de senaste 20 åren. Finns att hyra på Viaplay och Headweb

2. Zombie Flesh Eaters/Zombie/Zombi 2 (1979) – Kärt barn har många namn, men oavsett vad du kallar den kommer man inte ifrån Fulcis mästerverk.

1. Dawn Of The Dead (1978) – Romeros klassiker som definierade genren han själva skapade för all framtid. Filmen håller än idag och slår de flesta unga skräck-makare på fingrarna.

3:e plats:

5. The Dead Outside (2008) – Den här engelska lågbudgetrullen fick mig att rysa med små medel och en minimal skådespelarensemble. Engelska landsbygden har aldrig varit så kuslig!

4. [REC] (2007) – Oväntat skrämmande spansk mokumentär! Ett tv-team följer en ambulans på ett nattpass och ett nödanrop leder till en karantänsituation den mest rutinerade vårdpersonal skulle sky. Klassisk zombie möter ny skräck. Finns att hyra på Viaplay och Headweb

3. Shaun of the dead (2004) – Simon Pegg och Nick Frost är ett oslagbart komediteam när de ska ta sig till favoritpuben för att dricka öl medan de väntar ut zombieapokalypsen. Klassiska repliken ”We´re coming to get you, Barbara!” har inte suttit så skönt sedan 1968.

2. Chopperchicks in Zombietown (1989) – Kanske inte en av de viktigaste zombiefilmerna, men definitivt en av de roligaste. Beväpnade med baseballträn och häftpistoler visar coolaste mc-gänget någonsin vem som bestämmer när de döda reser sig ur sina gravar.

1. Night of the living dead 1968 – Fortfarande överträffad som upptakten till den moderna zombiefilmen. Bra manus, bra effekter och Romeros bästa.

Jag skulle vilja välja fler listor då ni alla skrev toppenlistor! Ha en fortsatt härlig sommar och glöm inte att kolla på lite TV och film istället för att bara bada, sola och grilla!