Superhjältefilmer – här är våra 8 favoriter

De flesta har väl, någon gång under livet, haft superhjältedrömmar. Fantiserat om att vakna upp och ha övernaturliga krafter och förmågor bortom det som vi kallar mänskligt. Oftast har man den typen av drömmar som barn, och låter dem blekna bort ju äldre man blir. Men förmodligen finns det kvar små fragment någonstans inom oss, för många uppskattar ändå en bra superhjältefilm och får en kick av att se de goda besegra de onda. Senaste åren har vi överösts av bra filmer inom den genren, så därför tänkte vi ge er våra favoriter från senare år.

Wonder Woman

En stridspilot kraschar rakt in i paradiset Themyscira där krigarkvinnorna Amazonerna lever. Han räddas ur havet av Amazonernas prinsessa Diana, och för henne berättar han om det stora krig som pågår i världen. Hon bestämmer sig för att lämna sin trygghet för att ge sig ut i kriget för att stoppa hotet en gång för alla. I huvudrollen hittar vi Gal Gadot, som även spelar i uppföljaren Wonder Woman 1984.

TILL FILMEN

The Dark Knight

Batman har tillsammans med åklagaren Harvey Dent och polischef Jim Gordon bestämt sig – Gotham ska en gång för alla bli fritt från brottslingar och kriminalitet. Då dyker den genialiske brottslingen Jokern upp och sätter käppar i hjulet för brottsbekämpartrion. The Dark Knight räknas som en av de bästa inom genren superhjältar. Du streamar den här nedan.

TILL FILMEN

The Incredibles

Man brukar säga att skenet kan bedra, och än en gång visar det sig stämma. I The Incredibles följer vi den till synes helt vanliga familjen Parr, som bor i en helt vanlig förort. Det folk inte vet att familjen är hemliga superhjältar, men myndigheterna har beslutat att dem inte behövs längre. Men allting förändras när de får ett samtal och får reda på att jorden behöver räddas.

TILL FILMEN

Iron Man

Robert Downey Jr. är som gjord för rollen som Tony Stark, en rik playboy som bestämmer sig för att använda sin teknik för att bekämpa brott efter att ha blivit tagen som gisslan av terrorister. Tony Stark har en udda charm som få andra superhjältar har med sin attityd och humor. Filmen mixar action och komedi på ett sätt som gör det till en perfekt sommarfilm.

TILL FILMEN

Unbreakable

Unbreakable handlar om David Dunne. Han är med om en katastrofal tågolycka där 131 människor omkommer. Det kusliga är att det bara är han som överlever olyckan. Det som till en början tas emot som ett mirakel, förändras till något helt annat när han blir uppsökt av en mystisk främling.

TILL FILMEN

Spider-Man 2

Det är inte bara studier, trasslig ekonomi, boendeproblem och kärleken till Mary-Jane som Peter Parker måste handskas med. Utöver det så måste han också se till att rädda New York från en säker undergång när ärkefienden Doktor Octopus dyker upp. Flera skådespelare har genom åren spelat Spindelmannen, men i det här versionen är det Tobey Maguire vi ser framför kameran.

TILL FILMEN

Deadpool

Den förre legosoldaten Wade Wilson får genom ett experiment oanade superkrafter. Med sina nya krafter antar han sitt alter-ego och kallar sig för Deadpool. Han blir en antihjälte med skruvad, svart humor som ger sig ut på jakt efter mannen som nästan förstörde hans liv.

TILL FILMEN

Big Hero 6

Oscarsvinnaren Big Hero 6 från 2015 handlar om Hiro – ett ungt geni och hoppar över årskurs efter årskurs i skolan. När han hoppat över så många klasser det går hamnar han i samma klass som sin storebror på stadens universitet. Livet förändras plötsligt när storebrorsan dör i en brand och en okänd skurk hotar att förgöra stan. Hiro tar hjälp av sin mjuka robotvän Baymax och vännerna från universitetet för att röja undan hotet.

TILL FILMEN

Letar du efter någon annan superhjältefilm? Eller något helt annat i filmväg? Besök vår guide. Där kan du filtrera på genre, årtal, betyg och så vidare.