TV4 Play sänder Emmy Awards i september

Den 20 september är det äntligen dags för årets den amerikanska Emmy Awards. TV4 Play kommer som enda svenska streamingtjänst sända galan.

Galan, som går av stapeln för den 72:a gången, kommer ledas av Jimmy Kimmel. Som svensk kommentator här hemifrån får vi se Parisa Amiri, som vi känner igen från både SVT:s Kobra och som vinnare av På spåret.

– Vi är glada över att erbjuda tv-älskare över hela landet möjlighet att se en av världens största galor. I år kommer dessutom Sveriges största tv-nörd Parisa Amiri vara svensk kommentator under sändningen för att hålla tittarna sällskap hela natten, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent på TV4.

Två svenskar har chans att kamma hem det åtråvärda priset. Dels kompositören och producenten Ludwig Göransson, som är nominerad för sitt musikaliska bidrag i The Mandalorian. Den andra svensken är Martin Ahlgren som är nominerad för premiäravsnittet av The Plot against America som går att streama på HBO Nordic.

Programledaren och kulturexperten Parisa Amiri kommer att guida tittarna genom kvällen.

– Ett av årets absoluta höjdpunkter i min och mångas bok, det massiva tv-mediets stora, glamorösa kväll. Dessutom! Mitt i brinnande valspurt i USA kan vi räkna med sylvassa tal och markeringar från Hollywoods största stjärnor! Detta blir allt annat än tråkigt, säger hon.

Emmy Awards sänds natten mot måndag 21 september klockan 02.00 på TV4 Play. Förgalan börjar 01:30. Galan går även att se i efterhand.