Våra favoriter på SF Anytime

Streamingdjungeln växer sig tätare och utbudet av filmer likaså. Det är ett lyxproblem, men ett brett utbud leder ofta till ett tidskrävande letande efter rätt film. Vi har därför valt ut ett par av våra favoriter som ni antingen kan hyra eller köpa på SF Anytime i påsk. Det bjuds på allt från hjärtevärmande dokumentär till spännande thriller.

The Mole Agent

The Mole Agent är lika delar hjärtevärmande dokumentär och klassisk deckarkomedi, och har hyllats av kritiker för sin tekniska perfektion och emotionella autenticitet. Filmen kretsar kring en orolig kvinna som anlitar en privatdetektiv när hon misstänker att hennes mor behandlas illa på ålderdomshemmet. Privatdetektiven i sin tur, anlitar en spion för att infiltrera boendet. 83-åriga Sergio behöver distraktioner efter att ha blivit änkling, och tar sig an uppdraget.

TILL FILMEN

Tenet

Gillar du Christopher Nolan? Då är det här en film för dig! I en skuggvärld av spionage på hög internationell nivå är ordet Tenet det enda redskap en hemlig agent har för att rädda mänskligheten. För att lyckas med sitt uppdrag måste han resa genom tiden och trotsa naturlagarna.

TILL FILMEN

Spring Uje Spring

Spring Uje, spring blev inte bara utsedd till ”Bästa film” på Guldbaggegalan, utan även ”Bästa manus” och ”Bästa manliga huvudroll”. Filmen är Uje Brandelius självbiografiska berättelse där livet och vardagen vävs ihop med popmusik. En gripande film om när livet tar vändningar man omöjligen kunde fantisera om och frågan man då ställer sig: vad är det som är värt något?

TILL FILMEN

I See you

Om du är på jakt efter mysterium får du inte missa denna film. I en perfekt stad med perfekta familjer har tolvåriga Justin Whitter försvunnit. Greg Harper leder utredningen av fallet – som kastat ljus på ett liknande fall ur det förflutna.

TILL FILMEN

Greenland

Med en kombo av action och thriller blir den fartfyllda Greenland en riktig pulshöjare. Här får vi följa familjen Garrity som kämpar för att överleva samtidigt som en dödlig komet är på väg mot jorden. John, hans fru Allison och deras lilla son Nathan gör en riskfylld resa för att ta sig till en säker plats. När världen nås av skrämmande nyheter om kometens dödliga framfart upplever familjen Garrity både det bästa och värsta hos mänskligheten samtidigt som de kämpar mot den ökade paniken och laglösheten runt omkring dem.

TILL FILMEN

Beck – Döden i Samarra

Politiska frågor, spänning och mörker vävs samman i säsongens tredje Beck-film som kom ut tidigare i år. I filmen blir en av kandidaterna till Nobels fredspris brutalt knivmördad i centrala Stockholm, efter att precis ha lagt fram bevis om krigsbrott. Beck-gruppen misstänker att det rör sig om ett politiskt mord men utredningen kompliceras av att Alex har en nära relation med ett huvudvittne. Dessutom pressas de av Klas Fredén att lösa fallet innan SÄPO tar över.

TILL FILMEN

The Invisible Man

Tips till dig som vill se något riktigt spännande. När Celias våldsamma ex tar sitt liv och låter henne ärva hans förmögenhet misstänker hon att allt är en bluff. När konstiga saker börjar hända blir hon säker på att han jagar henne, i osynlig form. I huvudrollen ser vi Elisabeth Moss som fick sitt stora genombrott i The Handmaid’s Tale.

TILL FILMEN

Min pappa Marianne

Min pappa Marianne är en fin feel good-rulle som porträtterar en ovanlig far-och-dotter-relation. Lena Endre fick priset ”Bästa kvinnliga biroll ” i årets Guldbaggegala för rollen som mamma Eva. Filmen kretsar kring Hanna (Hedda Stiernstedt) som efter år hemifrån återvänder till hemstaden Alingsås. Där vänds hennes värld upp och ner när det visar sig att hennes pappa (Rolf Lassgård) avslöjar att han egentligen vill vara Marianne. Det blir en omtumlande resa för båda två, men som leder till att deras relation fördjupas.

TILL FILMEN

Själen

Slutligen en film för hela familjen! En av Disneys nyare animerade filmer heter Själen och hade premiär i slutet av fjolåret. I den följer vi jazzpianisten Joe Gardner, boende i New York, när han utforskar livets stora frågor. Varifrån kommer din passion, dina drömmar, intressen – allt det där som gör dig till just dig? En fin och tankeväckande film som får en att stanna upp för en stund.

TILL FILMEN

 

Letar du efter något annat att streama så är det bara att besöka vår guide. Här kan du filtrera filmer och serier baserat på betyg, årtal och mycket annat.