Veckans fem streaming-snackisar

Skogen förvandlas till ett hav av vitsippor, kvällssolen hänger sig kvar lite längre och värmen stiger lite hela tiden. Våren är helt klart här nu och säkerligen kommer många av er spendera mer tid utomhus, men det kommer alltid finnas stunder då man bara vill ta det lugnt och streama något bra. Därför har vi samlat en lista Här med senaste veckans streaming-snackisar. Gott och blandat utlovas!

Mare of Easttown

Det vankas mord och mysterium i den nya miniserien Mare of Easttownsom vi skrivit om tidigare här. I den får vi se Kate Winslet i huvudrollen som Mare Sheehan, en polis från Pennsylvania som utreder ett lokalt mord medan hennes eget liv faller samman. Serien hade premiär den 19 april och kan streamas här.

Den stora älgvandringen

I flera tusen år har älgarna vandrat samma leder för att nå till bättre betesmarker när vinter blir till vår och sommar. SVT har sedan 2019 valt att uppmärksamma fenomenet. Fjärrstyrda kameror och två bemannade kommer att bevaka älgarna och allt som utspelar sig runtomkring platsen vid Ångermanälven, så kallad ”slow tv”. Den 18 april var det dags för årets premiär, så från och med nu kan ni följa dramat dygnet runt här.

Sveriges yngsta mästerkock

Nu har det äntligen blivit dags för ytterligare en säsong av det populära Sveriges yngsta mästerkock. Det innebär alltså att vi nu får följa ett nytt gäng unga kockar som tävlar om den eftertraktade titeln. I det första avsnittet ska deltagarna göra varsin signaturrätt och anta en utmaning som kräver gott samarbete och snabba händer –  ni kan streama programmet här.

Sound of Metal

Det kritikerrosade dramat Sound of Metal från 2019 kretsar kring metal-trummisen Ruben Stone som en dag inser att hans hörsel är på väg att försvinna. Ett faktum som Ruben finner svårt att acceptera. Filmen har lyfts fram som en av årets stora utropstecken på Oscarsgalan som går av stapeln nu under april månad, där den är nominerad i hela sex olika kategorier. Senaste veckan kom filmen upp för streaming, du hittar den här.

Maria Wern

I början av veckan återvände polisen Maria Wern i en helt ny säsong av den populära serien med samma namn. Huvudrollen spelas som vanligt av Eva Röse, som tar sig an nya fall på Gotland. Däribland en explosion under en militärövning, mord bland ungdomsgäng och brutala rån. Passa på att se de två första avsnitten här.