Vilken semla är DU?

En av Sveriges största, godaste och fetaste matdagar är här – Semmeldagen! På senare år har semlan också fått en mängd olika utseenden. Kanske du testat semmelwrap, prinsesssemla eller nachossemla. Vi har knåpat ihop en streaminglista utefter olika semmelvarianter.  Vilken semla är mest DU i vår lista?

 Snowroller ”Klassikern”

För dig som är en riktig svensk klassiker. DU älskar Sällskapsresan och kan se de olika filmerna om och om igen. Samma gäller det när det kommer till semlor. Du föredrar klassikern helt enkelt!

Handling: I Snowroller får vi följa med Ole Bramserud och Stig-Helmer på en ny resa och denna gången bjuds det på skidåkning. Det blir en fartfylld vecka både i och utanför pisten minst sagt.

TILL FILMEN

Vargen kommer ”Våffelsemlan”

DU är en person som gillar det lite mer unika och hittar därför de oupptäckta guldkornen här i livet. Våffelsemlan är en sådan som har kommit lite i skymundan anser vi, precis som serien Vargen kommer. Trots att man blir helt bänkad när man väl börjat titta på den. Vi tycker helt klart den behöver en plats i rampljuset och slår ett extra slag för denna välgjorda serie med fantastisk skådespelarinsats.

Handling: Vargen kommer är en relativt ny dansk dramaserie om 14-åriga Holly som har skrivit en uppsats i skolan i vilken hon anklagar sin styvfar för misshandel. Hennes föräldrar nekar till anklagelserna. Men vem är det som ljuger, och vem talar sanning?

TILL SERIEN

Marie Antoinette ”Prinsess-semlan”

Prinsess-semlan är för dig som är en riktig romantisk drömmare och gillar det sockersöta! Precis som en fin marsipanklädsel faller kostymdrama helt i din smak när du ska se en film eller serie.

Handling: En sann berättelse om Marie Antoinette som var en österrikisk prinsessa och blev Frankrikes drottning redan som tonåring.

TILL FILMEN

Game of Thrones ”Kanelbullesemlan”

DU gillar att kombinera det bästa av två världar. Ditt motto i livet: varför välja när en kan få allt? Då är du en kanelbullesemla och behöver titta på något som bjuder på lite allt möjligt. Om du inte redan sett, vill vi slå ett extra slag för den populära serien Game of Thrones. Här får du inte bara krig utan även fantasy, romantik och äventyr. Allt i ett!

Handling: Om de sju kungadömena i Westeros – där kungar, drottningar, riddare, lögnare och adel slåss för makt och ära.

TILL SERIEN

The Undoing ”Semmelkakan med mandelmassfyllning”

DU är en person som älskar mandelmassa och spänning! Mandelmassan är alltid en överraskning för dig och det beror på att du inte sätter upp några förväntningar på hur den ska vara. Är den nötig, sockrig eller kanske den inte alls finns med? Spännande är det iallafall precis som serien The Undoing.

Handling: Här följer vi Grace och Jonathan Fraser (Nicole Kidman och Hugh Grant) som lever det perfekta livet tillsammans med sin son (Noah Jupe) på Manhattan. Men en natt sker ett dödsfall och en rad fruktansvärda avslöjanden kommer upp till ytan, vilket förändrar deras liv för alltid.

TILL SERIEN

Whip it ”Semmelwrappen”

DU kanske är uppvuxen i en liten ort och vet hur frustrerande det kan vara ibland. Precis som i denna film eller när grädden i semlan har vispats lite för länge eller lite för kort, vilket är extra tråkigt i en semmelwrap. Här ska den vara fluffig och go!

Handling: I Whip it får vi följa huvudpersonen Bliss Cavendar (Elliot Page) bor i den fiktiva lilla orten Bodeen i Texas och trivs inte superbra. När hennes mamma försöker tvinga in henne i skönhetstävlingar upptäcker Bliss Roller Derby och tar sin tillflykt till den, för många, annorlunda sporten.

TILL FILMEN

Narcos: Mexico ”Nachossemlan”

Förra årets snackis var både nachossemlan och denna serie! Nachossemlan är DU som gillar Mexico och små, mjuka brödbitar som doppas i mandelmassa och lättvispad grädde.

Handling: En spin-off efter den populära serien Narcos sista och tredje säsong. Här var det först fokus på knarkkungen Pablo Escobar och sedan Calikartellen. Men i Narcos: Mexico har vi förflyttat oss från Colombia till en ny plats för att komma närmare det moderna drogkrigets ursprung. Nämligen Mexiko. Serien utspelar sig under 80-talets början och handlar om framväxandet av Guadalaraja-kartellen på den mexikanska drogmarknaden. Under 2020 släpptes den andra säsongen som många väntat på.

TILL SERIEN

 

Letar ni efter något helt annat så samlar vi fler streamingtips från alla stora tjänster såsom NetflixC MoreSVT PlayHBO Nordic och många fler, på ett och samma ställe här.